Μεταφορά της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/Τομέας Νεολαία, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)

περιεχόμενο

Στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού πόρων και δαπανών και με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2014-2020 από έναν ενιαίο φορέα, αποφασίστηκε η μεταφορά της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/Τομέας Νεολαία, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), σύμφωνα με την αρ. 105131/Η1/01-07-2015 (ΦΕΚ 1404/τ.Β΄/07-07-2015) Υπουργική Απόφαση. Το Ι.Κ.Υ. είναι ένας φορέας με συσσωρευμένη εμπειρία τριών συνεχόμενων δεκαετιών στη διαχείριση των προηγούμενων γενεών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εκπαίδευση και την κατάρτιση (Erasmus, Lingua, Σωκράτης Ι και ΙΙ, LifelongLearningProgramme– LLP) και είναι ήδη αρμόδιο από το 2014 για την υλοποίηση των υπολοίπων τομέων του Erasmus+ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον αθλητισμό.

Δυνάμει της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Εθνική Αρχή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, είναι αρμόδιο για το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών μεταφοράς από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο Ι.Κ.Υ. των ανοικτών σχεδίων προγραμμάτων, ταμειακών διαθεσίμων, στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού, καθώς και λοιπών εκκρεμοτήτων που απορρέουν από οδηγίες και διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Έως την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας και της θέσης του Ι.Κ.Υ. σε πλήρη ετοιμότητα για την ανάληψη της υλοποίησης του Erasmus+ / τομέας Νεολαία, κρίνεται εύλογη και αναγκαία η αναστολή υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του 3ου γύρου (R3) με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2015 και για τις τρεις Βασικές Δράσεις (Βασική Δράση 1: Κινητικότητα των ατόμων στον τομέα της νεολαίας, Βασική Δράση 2: Στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της νεολαίας, Βασική Δράση 3: Συνεδρίαση μεταξύ των νέων και των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα της νεολαίας). Ειδικότερα, γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους φορείς από την Ελλάδα ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων (R3) στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το οποίο έχει παύσει να λειτουργεί ως αρμόδια Εθνική Μονάδα Συντονισμού. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ τομέας Νεολαία, έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να αναπτύξουν συνεργασίες για την υποβολή αιτήσεων υπό το συντονισμό αλλοδαπού φορέα, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2015.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή επαναφορά υλοποίησης του προγράμματος από τη νέα ενιαία Εθνική Μονάδα Συντονισμού – Ι.Κ.Υ για ολόκληρο το Πρόγραμμα ERASMUS+.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με την Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων – Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση programs@minedu.gov.gr.

 

πηγή: esos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.