Επωφεληθείτε από την ευρωπαϊκή ημερίδα εργασίας

περιεχόμενο

Οι ευρωπαϊκές ημερίδες εργασίας αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εργασία και τη διαβίωση στο εξωτερικό. Σας δίνεται η ευκαιρία να έρθετε απευθείας σε επαφή με εργοδότες ενώ οι σύμβουλοι EURES είναι έτοιμοι να παρέχουν συμβουλές σχετικά με τις διαθέσιμες δυνατότητες.

altΩστόσο, επειδή μερικές φορές η πληθώρα των πληροφοριών που παρέχονται και η αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερομένων μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, ζητήσαμε από τους συμβούλους EURES να μοιραστούν πέντε μικρά μυστικά ώστε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από την ημερίδα:

Έρευνα για το πού θέλετε να πάτε

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποιες χώρες θα σας ενδιέφερε να μετακομίσετε. Το κατάλληλο σημείο για να ξεκινήσετε την αναζήτηση είναι η πύλη του EURES* όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο προφίλ της κάθε χώρας. Αφού γίνει αυτό, βρείτε ποιες χώρες θα συμμετέχουν στην ημερίδα εργασίας στην οποία θα παρευρεθείτε.

Έρευνα για τις εταιρείες

Οι περισσότερες ημερίδες εργασίας διαθέτουν δικό τους δικτυακό τόπο όπου περιλαμβάνεται ο κατάλογος των εταιρειών που συμμετέχουν. Πριν από την εκδήλωση αποφασίστε ποιες εταιρείες σάς ενδιαφέρει να προσεγγίσετε. Ρίξτε μια ματιά στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους και σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε τι κάνει η εταιρεία και ποιες είναι οι διαθέσιμες θέσεις. Η σωστή προετοιμασία, τουλάχιστον η γνώση βασικών στοιχείων για την εταιρεία, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τον εργοδότη.

Προετοιμασία σύντομης παρουσίασης του εαυτού σας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κάθε εταιρεία θα υποδεχτεί πλήθος ατόμων που αναζητούν εργασία. Κατά συνέπεια θα πρέπει να κάνετε καλή εντύπωση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας καλός τρόπος για να προετοιμαστείτε για αυτό είναι να εξασκηθείτε σε μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού σας όπου θα περιγράφετε τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες σας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Έτσι θα δείξετε στους εργοδότες και στους συμβούλους EURES ότι μπορείτε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με ευχέρεια και ότι ξέρετε τι θέλετε.

Προετοιμασία ερωτήσεων

Προετοιμάστε τυχόν ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στις εταιρείες και στους συμβούλους EURES. Έτσι θα συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εκείνη την ημέρα ενώ μια έξυπνη ερώτηση θα δείξει ότι κάνατε καλή έρευνα για την εταιρεία και τη θέση.

Αντίγραφα του βιογραφικού σας σημειώματος

Μολονότι πολλοί εργοδότες θα ζητήσουν το βιογραφικό σας σημείωμα σε ηλεκτρονική μορφή, καλό θα είναι να το έχετε μαζί σας και εκτυπωμένο. Υπάρχει περίπτωση ο εργοδότης να του ρίξει μια ματιά καθώς επιστρέφει σπίτι του. Αξίζει επίσης να έχετε μαζί σας και επαγγελματική κάρτα ώστε να αναδείξετε τον επαγγελματισμό σας.

Οι ευρωπαϊκές ημερίδες εργασίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαβίωση και την εργασία σε άλλη χώρα μπορείτε να βρείτε στην πύλη EURES.

Πηγή: epixeiro.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.