Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

περιεχόμενο

Πρόγραμμα στήριξης σε 1.500 ανέργους και επαπειλούμενους ανέργους των βιομηχανικών κλάδων προσφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είτε όχι, αλλά και εγγεγραμμένοι ως επαπειλούμενοι άνεργοι  – εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κ.α – στις καταστάσεις που διαθέτει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.  Από το σύνολο των 1.500 θέσεων, οι 500 αφορούν ανέργους και οι 1.000 επαπειλούμενους ανέργους.

Κάθε ωφελούμενος θα παρακολουθήσει διαδοχικά τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (δύο προγράμματα οριζόντιων δεξιοτήτων, διάρκειας 50 ωρών το καθένα, και ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης, διάρκειας 140 ωρών).

Προσφέρεται εκπαιδευτικό επίδομα επτά ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μετά την ολοκλήρωση της πράξης θα λάβουν 1.680 ευρώ μεικτά. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα οριζόντιων δεξιοτήτων έχει ως θεματικές: υγιεινή και ασφάλεια στ χώρο εργασίας, σύγχρονες εξελίξεις στην κατασκευή, επισκευή και εγκατάσταση μεταλλικών προϊόντων, μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Παράλληλα, το πρόγραμμα εξειδίκευσης αφορά τις εξής ειδικότητες: τεχνικός συγκολλήσεων και κοπής μετάλλων, τεχνικός μηχανουργός, τεχνικός εργαλειομηχανών, τεχνίτης χυτηρίου, συντηρητής εγκαταστάσεων αυτοματισμού και αυτόματου ελέγχου, τεχνίτης ελασματουργός, τεχνίτης καθαρισμού μετάλλων, τεχνικός και τεχνίτης κατασκευής εφαρμογών ηλιακής και αιολικής ενέργειας, τεχνίτης κατασκευής συστημάτων νέας τεχνολογίας, ηλεκτρολόγος, τεχνίτης  ξυλουργός, ψυκτικός, σωληνουργός, τεχνίτης ικριωμάτων, τεχνίτης καθαριστής-βαφέας, μονωτής πλοίων, λεβητοποιός, τεχνικός επισκευής συντήρησης μηχανημάτων, τεχνικός μηχανημάτων επεξεργασίας και ανακύκλωσης απορριμμάτων, τεχνικός επισκευής και συντήρησης για κότερα και σκάφη αναψυχής, τεχνικός κατασκευών, επισκευής και συντήρησης ξενοδοχειακών μονάδων, τεχνικός καινοτόμων εφαρμογών καλλιτεχνίας παραδοσιακών μεταλλικών κατασκευών.

Μετά την ολοκλήρωση του σταδίου της κατάρτισης θα ακολουθήσει διαδικασία πιστοποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης .

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Έντυπη αίτηση συμμετοχής (διατίθεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο)

Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας διπλής όψεως ή διαβατηρίου

Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας

Παραπεμπτικό του ΟΑΕΔ για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Θεωρημένο αντίγραφο τίτλου σπουδών και κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Πηγή: news.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.