Επιδοτούμενο σεμινάριο από δήμο Μοσχάτου και Αθηναίων

περιεχόμενο

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στην εξυπηρέτηση και τη φροντίδα ηλικιωμένων και παιδιών, που απευθύνονται σε 100 δημότες ή μόνιμους κατοίκους των δήμων Μοσχάτου και Αθηναίων, διοργανώνει το «Τοπικό Δίκτυο για την Κοινωνική Φροντίδα και εξυπηρέτηση  ηλικιωμένων και παιδιών Φροντι-ΖΩ» .

Το πρόγραμμα στοχεύει στη σύσταση νέων επιχειρήσεων, την απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις και την δημιουργία Κοινωνικής Επιχείρησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μακροχρόνια ανέργοι, άνω των 45 ετών, άτομα που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, καθώς και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, δημότες ή μόνιμοι κατοίκοι των δήμων Μοσχάτου και Αθηναίων.

Εκτός από την εργασία κατά τη διάρκεια της εξειδικευμένης κατάρτισης διάρκειας 120 ωρών που θα υλοποιηθεί, οι ωφελούμενοι – άνεργοι θα επιχορηγούνται και με εκπαιδευτικό επίδομα.

Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη με επικεφαλής τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Εqual Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» και με εταίρους το Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου, το ΚΕΚ Ιάσων, τη ΜΚΟ ΕΔΡΑ, και τις εταιρείες συμβούλων DATA RC, Πρόοψις και ΖΗΡΑ.

H δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού» και αφορά  «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)». Γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του υπουργείου Εργασίας μέσω του ΕΣΠΑ.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση τους από 8 Οκτωβρίου 2012 έως 31 Οκτωβρίου 2012 στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (πλατεία ΗΣΑΠ Μοσχάτου) και στη διεύθυνση του ΚΕΚ «Ιάσων», Λιοσίων 281, Ώρες: 10:00 – 14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-8547970, (κα. Ξ. Αμηρά).

Μαζί με την αίτηση πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν τα εξής επικυρωμένα έγγραφα:
– Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή φωτοαντίγραφο της κάρτας ανεργίας.
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
– Πιστοποιητικό εντοπιότητας ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
– Εκκαθαριστικό σημείωμα.
– Τίτλοι σπουδών.
– Ταυτότητα.

Πηγή: Proslipsis.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.