Επιδοτούμενα σεμινάρια για 8.500 άτομα στον αγροτικό τομέα

περιεχόμενο

Πρόγραμμα που θα επιδοτεί με 900 έως 1.000 ευρώ όσους θέλουν να παρακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ενασχόληση με το γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, ετοιμάζει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Οι δράσεις αφορούν σε αγρότες και συγκεκριμένα σε αυτοαπασχολούμενους ή υποαπασχολούμενους με εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και ανέργους.

Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός του Ιουνίου και θα αφορά σε περίπου 8.500 άτομα, που θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθούν μέσα από τάξεις που θα στηθούν στις περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και της Πελοποννήσου.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται και οι προϋποθέσεις-κριτήρια της συμμετοχής, τα οποία αναμένονται ιδιαίτερα αυστηρά, αφού απώτερος σκοπός είναι οι καταρτιζόμενοι να ασχοληθούν ενεργά με το γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα και όχι η προσέλευση μόνο για την είσπραξη της επιδότησης.

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας περίπου 30-35 ημερών, θα διαμορφωθεί ανάλογα με την εκάστοτε περιφέρεια, το τι παράγει και σε τι ξεχωρίζει ως προς την καλλιέργεια ή την κτηνοτροφική παραγωγή. Έτσι η εκπαιδευτική ύλη θα αφορά στα κηπευτικά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τη μελισσοκομία, την παραγωγή τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λπ.

Πηγή: www.lakonikos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.