Επιδοτούμενα σεμινάρια για 6.000 απολυμένους – ανέργους

περιεχόμενο

“2η Ευκαρία” είναι ο τίτλος ενός προγράμματος συμβουλευτικής και επανακατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών επιδοτούμενων με 5€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης, που απευθύνεται σε 6.000 απολυμένους – ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών – Δομικών Υλικών και που θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα η ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων).

Η “2η Ευκαρία” θα υλοποιηθεί στις εξής Περιφέρειες της χώρας: Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου (με περιορισμό). Ήδη η ΕΕΔΕ πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δύο δράσεις:

* Δράση 1η: Συμβουλευτική – Επαγγελματικός Προσανατολισμός
– Στη συγκεκριμένη δράση γίνεται ο εντοπισμός των επαγγελματικών πεδίων και ομάδων επαγγελμάτων που ταιριάζουν σε κάθε συμμετέχοντα, με τη χρήση έγκυρων διαδικτυακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν τον άνεργο να συνδυάσει στοιχεία για τις προσωπικές του προτιμήσεις, την επαγγελματική του εμπειρία και τις γνώσεις του σε ένα ενιαίο επαγγελματικό προφίλ, προκειμένου να κάνει μια σωστή επιλογή σταδιοδρομίας.
– Δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε τμήματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ώστε με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για κάθε συμμετέχοντα
– Δίνεται η ευκαιρία να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προκειμένου να απασχοληθεί στα επαγγελματικά πεδία που του ταιριάζουν.

* Δράση 2η: Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης:
– Σε αυτή τη δράση περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα.
– Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης.
– Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να διακόψουν το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Ο καταρτιζόμενος υπογράφει σχετικό συμφωνητικό με αναλυτικούς όρους συμμετοχής.

Συμμετοχή
Συμμετοχή στα σεμινάρια μπορούν να δηλώσουν οι απολυμένοι – άνεργοι από έναν από τους ακόλουθους κλάδους:
– Λιανικό Εμπόριο,
– Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων
– Κατασκευές Δομικών Υλικών.

Τα απαραίτητα για ένταξη στο πρόγραμμα δικαιολογητικά, είναι τα εξής:
1. Αίτηση (link σε PDF File).
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας.
4. Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους
5. Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα.
6. Πρόσφατη φωτογραφία.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει ή να αποστείλει ηλεκτρονικά μία μόνο αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΕ, Λ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων, 111 44 Αθήνα. Πληροφορίες παρέχουν οι κες Γ. Κάπελα και Κ. Δογκάκη, τηλ.: 210-2110100, καθώς και ο δικτυακός τόπος της ΕΕΔΕ.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: proslipsis.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.