Ενέχυρο το πτυχίο για χρέος στις εστίες – Κύπρος

περιεχόμενο

Μία ακόμη εισήγηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία εγκρίθηκε και από το Συμβούλιο του ιδρύματος, προκαλεί και πάλι αντιδράσεις στη φοιτητική κοινότητα. Η νέα απόφαση αφορά τον καθορισμό πολιτικής για τους φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου και οι οποίοι αδυνατούν για διάφορους λόγους να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Η απόφαση προβλέπει τα εξής για τις περιπτώσεις ένοικων των εστιών που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες:

● θα παρακρατούνται οι τίτλοι σπουδών τους, σε περίπτωση που αποφοιτούν

● θα αφαιρείται το δικαίωμα εγγραφής σε μαθήματα και το δικαίωμα υποβολής αίτησης για διαμονή στη φοιτητική εστία, σε περίπτωση που οι φοιτητές δεν είναι τελειόφοιτοι

Οι πιο πάνω πρόνοιες θα ανακαλούνται όταν οι φοιτητές θα τακτοποιούν τις οικονομικές εκκρεμότητες.

Η νέα απόφαση χαρακτηρίζεται ως αντιφοιτητική, κι αυτό διότι είναι γνωστό πως στις φοιτητικές εστίες διαμένουν φοιτητές οι οποίοι επιλέγονται στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και, επομένως, δεν διαθέτουν οικονομική άνεση.

Περισσότερα στο φύλλο του «Φιλελευθέρου» τις 12 οκτ

Πηγή: philenews.com

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.