Eλληνικά start ups προτίθεται να ενισχύσει η SAP

περιεχόμενο

Την προσπάθειά για δημιουργία στην Ελλάδα ενός οικοσυστήματος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας ενισχύει η γερμανική πολυεθνική SAP. Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων στην εγχώρια αγορά, ο παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού υλοποιεί και στην Ελλάδα πρόγραμμα υποστήριξης των startups. Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αthens Startup Forum. Η σχετική διαδικασία θα αναδείξει τις StartUps, που η ομάδα της SAP θα στηρίξει, κατά τη διάρκεια ενός έτους, προκειμένου να αναπτύξουν νέες εφαρμογές πάνω στο SAP HANA. 

Στο πλαίσιο του Αthens Startup Forum, που εντάσσεται σε μια παγκόσμια πρωτοβουλία της SAP για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, θα γίνει ανάλυση των παραμέτρων του προγράμματος και παρουσίαση των οφελών, που θα αποκομίσουν από το πρόγραμμα όσα startups γίνουν δεκτά.

Στο επόμενο στάδιο η SAP θα διαθέτει δωρεάν την πλατφόρμα SAP HANA, ενώ τα στελέχη της εταιρείας θα βρίσκονται κοντά στην ομάδα του κάθε startup, παρέχοντας διαρκή και δωρεάν εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη με στόχο την αποτελεσματική διαμόρφωση του προϊόντος.

Στο τελικό στάδιο και εφόσον η αρχική ιδέα έχει πάρει την τελική της μορφή, η SAP θα παρέχει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο marketing και πωλήσεων, καθώς και συμβουλευτική σχετικά με την αποτελεσματική τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά.

Ήδη, πάνω από 650 Startups παγκοσμίως αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν αυτές τις προκλήσεις με την καινοτόμα πλατφόρμα SAP HANA, αξιοποιώντας τις παροχές του SAP Startup Focus Program, σε συνδυασμό με το SAP Ventures II Fund (ύψους $650 εκατ.).

Δείγμα γραφής
Το SAP Startup Forum αποτελεί ένα δεύτερο δείγμα των προθέσεων της SAP για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα, μετά από την απόφαση του ομίλου να δημιουργήσει γραφείο με έδρα την Αθήνα και αρμοδιότητα την περιοχή της Νότιας Ευρώπης. Το hub της Ελλάδας θα έχει την ευθύνη για μία σειρά αγορών, που πέραν της ελληνικής, περιλαμβάνουν αυτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας, της Μάλτας, του Ισραήλ και της Κύπρου.

Οι παραπάνω ενέργειες είχαν μεταφερθεί στην ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την προ μηνών συνάντησή του με τον co-CEO της SAP, κ. Jim Hagemann Snabe. Τότε είχαν διερευνηθεί οι δυνατότητες συνεργασίας στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης του ελληνικού δημοσίου τομέα και οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα για τη SAP και το οικοσύστημά της. Η SAP έχει καταστήσει γνωστά στην ελληνική πλευρά τα πλάνα της, μεταξύ άλλων, και για τη δημιουργία κέντρου Innovation & Value Engineering στην Αθήνα, με στόχο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως είναι η ναυτιλία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: sepe.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.