Έξι δράσεις για την ανεργία

περιεχόμενο

Οι έξι δράσεις είναι οι εξής:

ΔΡΑΣΗ 1 – Νέες θέσεις απασχόλησης μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας που απευθύνονται σε ΟΤΑ και φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (νοσοκομεία, σχολεία) για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και υπηρεσιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

ΔΡΑΣΗ 2. –  Θεσμικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας των νέων 16-24 ετών για τη διασφάλιση της πρώτης επαγγελματικής τους εμπειρίας. (Youth Guarantee)με αξιοποίηση των πόρων του αντίστοιχου προγράμματος της Ε.Ε. από 1-1-2014.

ΔΡΑΣΗ  3  – Επιδότηση της απασχόλησης ανέργων νέων έως και 29 ετών στον ιδιωτικό τομέα με ανάπτυξη ικανοτήτων και τεχνικών δεξιοτήτων με απόκτηση εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης (Youth Guarantee).

ΔΡΑΣΗ 4 – Δημιουργία 20.000 νέων θέσεων απασχόλησης για άνεργους Πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 35 ετών.

ΔΡΑΣΗ   5   – Δημιουργία του μεικτού σχήματος (dual system) σύμφωνα με το οποίο μέσω ενός «σύμφωνου συνεργασίας»  των φορέων επαγγελματικής  εκπαίδευσης της χώρας με τον ιδιωτικό τομέα,  θα παγιωθεί και επεκταθεί ο θεσμός της  μαθητείας για όλους τους εκπαιδευόμενους.

ΔΡΑΣΗ 6  – Προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας, ενός θεσμού που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ευρώπη με 11 εκατ. απασχολούμενους και που δημιουργεί τοπική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας καθώς και νέες  μορφές επιχειρηματικότητας.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.