Εκπαιδευτικό πρόγραμμα IMAGINE PEACE

περιεχόμενο

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα IMAGINE PEACE ταξιδεύει και φέτος στα σχολεία των ελληνικών πόλεων, για να γνωρίσει στους μαθητές τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία της Αττικής και στόχος είναι να ξεπεραστεί κατά πολύ ο αριθμός των μαθητών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα κατά την περσινή σχολική χρονιά.

 width=Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς του Βρετανικού Συμβουλίου, οι οποίοι σε συνεργασία με τα στελέχη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ), παρουσιάζουν ένα σεμινάριο που μέσα από βιωματικές πρακτικές βοηθά τους μαθητές όχι μόνο να κατανοήσουν την έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην αρχαία της μορφή αλλά και ανακαλύψουν τη σημασία της στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στο βιβλίο «Χρώματα για την Ειρήνη» του ΔΚΟΕ και στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο του Βρετανικού Συμβουλίου και μέσα από διαδραστικές ενέργειες διερευνά τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το IMAGINE PEACE «ταξίδεψε» στις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Ολυμπία, το Ηράκλειο και την Αθήνα και το παρακολούθησαν πάνω από 1.700 μαθητές, στους οποίους απονεμήθηκε και το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το βιβλίο «Χρώματα για την Ειρήνη» είναι διαθέσιμο δωρεάν, μαζί με τον Οδηγό για Εκπαιδευτικούς, στη σελίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» www.olympictruce.org.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.