Ενα δισ. downloads για την εκπαιδευτική εφαρμογή iTunesU της Apple

περιεχόμενο

Ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο downloads η εκπαιδευτική εφαρμογή της  Apple iTunesU, μεγαλύτερη  συλλογή δωρεάν εκπαιδευτικού περιεχομένου στον κόσμο με υλικό από κορυφαία  σχολεία και διάσημες βιβλιοθήκες, μουσεία και οργανισμούς.

Στόχος της εφαρμογής, την οποία χρησιμοποιούν και τέσσερα ελληνικά σχολεία,  είναι να προσφέρει μεγάλη ποσότητα γνώσεων και να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς  να δημιουργήσουν σειρές μαθημάτων ε διαλέξεις, εργασίες, βιβλία, τεστ κ.α.

Περισσότερα από 1.200 πανεπιστήμια και κολέγια και πάνω από 1.200 σχολεία  φιλοξενούν περισσότερα από 2.500 μαθήματα προσβάσιμα από το ευρύ κοινό και  χιλιάδες άλλα για επιλεγμένους χρήστες. Το περιεχόμενό τους αφορά τις τέχνες,  τις επιστήμες, την υγεία, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις κ.α. Εκπαιδευτικοί σε  πάνω από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, μπορούν να δημιουργήσουν  σειρές μαθημάτων στο iTunes U, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση χρήστες της  εφαρμογής iTunes U σε 155 χώρες.

Στην Ελλάδα ήδη τέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”,  Εκπαιδευτήρια Δούκα, Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών και  Κολλέγιο Ρόδου) έχουν ενσωματώσει τη χρήση του iPad στις αίθουσές τους,  χρησιμοποιώντας εφαρμογές και βιβλία από το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store.  Επιπλέον, με τη δωρεάν εφαρμογή iBooks Author έχουν μεταφέρει πολλά από τα  σχολικά βιβλία στην εφαρμογή iBooks στο iPad, με διαδραστικό περιεχόμενο.

Πάνω από το 60% των συνολικών downloads της εφαρμογής του iTunes U έχουν  πραγματοποιηθεί εκτός των ΗΠΑ, γεγονός που δείχνει ότι οποιοδήποτε σχολείο  μπορεί να μοιραστεί το περιεχόμενό του με χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σε συνδυασμό  με το περιεχόμενο του iTunes U, οι χρήστες των iOS συσκευών μπορούν να έχουν  πρόσβαση σε πάνω από 75.000 εκπαιδευτικές εφαρμογές στο App Store.

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.