Εκπαίδευση για 90 νέους σε κλάδους του τουρισμού

περιεχόμενο

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο/Νοέμβριο 2013 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Διττή εκπαίδευση στην Ελλάδα’ (για ξενοδοχοϋπαλλήλουςμάγειρεςεπισιτιστές).

Προβλέπονται συνολικά 90 θέσεις για νέους/νέες έως 2
0 ετών χωρίς δίδακτρα. 

Το τμήμα των επισιτιστών θα λειτουργήσει στην Κρήτη, ενώ το τμήμα των μαγείρων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα λειτουργήσει στην Αθήνα. Οι σπουδαστές κατά την θερινή περίοδο θα εργαστούν σε επιχειρήσεις κυρίως στην Κρήτη και στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά θα εκπαιδευθούν νέοι άνθρωποι σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού. Το διττό σύστημα συνδυάζει θεωρία και πρακτική εξάσκηση, με εμφαση στην πρακτική εξάσκηση η οποία πραγματοποιείται σε εταιρίες υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ας σημειωθεί ότι εκτός της Γερμανίας, το διττό σύστημα εκπαίδευσης λειτουργεί ήδη και σε άλλες χώρες της κεντρικής αλλά και της νότιας Ευρώπης όπως στην Ισπανία και Πορτογαλία.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει η διττή εκπαίδευση μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια τρία χρόνια και απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου. Μετά την εκπαίδευση και επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις, θα αποδοθεί στους νέους επαγγελματίες αναγνωρισμένο πτυχίο από τη Γερμανία. Οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται τις νόμιμες απολαβές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους εκπαίδευσης στις εταιρίες,.

Η υποβολή των αιτήσεων και η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευομένων έχει ήδη ξεκινήσει.

  • Υποβολή αιτήσεων/βιογραφικών: εώς 04. Οκτωβρίου 2013

Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από τις εταιρείες και στη συνέχεια θα υπογραφεί σύμβαση εκπαίδευσης μεταξύ των εταιρειών (ξενοδοχείων/γραφείων κλπ), του Επιμελητηρίου και των εκπαιδευομένων.

  • Παρακαλώ αποστείλατε την αίτηση/βιογραφικό σας στο
    education(at)mail.ahk-germany.de
  • Τηλ: 210 64 67 606, 210 64 19 032,-036,-030

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.