Εισαγωγή στη Συμμετοχική Ηγεσία

περιεχόμενο

Μία τετράωρη βιωματική εκπαίδευση σε αρχές και εργαλεία της συμμετοχικής ηγεσίας

Τι είναι η Συμμετοχική Ηγεσία

Η Συμμετοχική Ηγεσία αφορά μεθόδους και νοητικά μοντέλα τα οποία δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε το σύνολο των ιδεών, απόψεων και ικανοτήτων μιας ομάδας ατόμων να αναδυθούν με ένα δημιουργικό τρόπο. Βασίζεται στις αρχές αυτό-οργάνωσης, συμμετοχής και σε μη γραμμικές λύσεις δίνοντας έμφαση στην ατομική και συλλογική εξέλιξη.

Στο σεμινάριο θα γίνει μια πρώτη εισαγωγή στη θεωρία της Συμμετοχικής Ηγεσίας και τις αρχές στις οποίες βασίζεται. Η διαδικασία είναι βιωματική και τα εργαλεία/μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα κοινωνικά πλαίσια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους:
– θέλουν να εφαρμόσουν τεχνικές και μεθόδους της συμμετοχικής ηγεσίας στα κοινά, σε επιχειρήσεις, σε δημόσιους οργανισμούς, σε ΜΚΟ, σε γειτονιές
– θέλουν να έχουν περισσότερη συμμετοχή στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται
– αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν νέες μορφές συνεργασίας

Πληροφορίες

Τετάρτη / 9 Οκτωβρίου 2013 – Αθήνα
18:00 – 22:00
Cafe Europe Direct, Πνευματικό Κέντρο
Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50
(είσοδος από Σόλωνος)

Εγγραφές

Κυριακή / 13 Οκτωβρίου 2013 – Βόλος
17.00 – 21.00
Transistor Cafe Bar, Eρμού 6
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977971517

Εγγραφές

Το σεμινάριο εισηγούνται οι επαγγελματίες/μέλη του δικτύου Art of Hosting (artofhosting.org) Μαρία Σκορδιαλού και Οδυσσέας Βελέντζας. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για μέλη του δικτύου Imagine the City αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο, με τη συνεργασία της Systemic Innovation Zone-Hellas (the-siz.org). Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανάπτυξη της κοινωνικής πλατφόρμας ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0 > εδώ οι πολίτες αναδημιουργούν τη Δημοκρατία.

 

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.