Εφαρμογή για διαρκή, 24ωρη εργασία!

περιεχόμενο

ΜΙΑ ΝΕΑ εφαρμογή (app) δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να είναι συνεχώς σε επαφή με τους εργαζομένους τους, να ενημερώνονται για τις ανάγκες τους και όλοι μαζί να συνεργάζονται για την κάλυψη ελλείψεων και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Ολ’ αυτά, όχι σε έναν ιδανικό κόσμο αλλά στο συμβατικό, με τη βοήθεια του προγράμματος Tiny Pulse που δημιουργεί έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων για το καλό όλων.

Είναι κοινός τόπος ότι οι χαρούμενοι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί όπως και ότι, σύμφωνα με έρευνες, μεγάλο είναι το ποσοστό των απασχολουμένων σε διάφορους τομείς που δεν είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους κι αυτό έχει αντίκτυπο στην απόδοσή τους.

Το πρόγραμμα Tiny Pulse που ανέπτυξε ο Αμερικανός Ντέιβιντ Νίου είναι μια εφαρμογή που στέλνει σε εβδομαδιαία βάση ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους, τα οποία έχουν ακριβώς συνταχθεί προς διερεύνηση του πόσο ευχαριστημένοι είναι από τη δουλειά τους και ποιες προτάσεις έχουν για τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν. Η εφαρμογή αυτόματα αξιολογεί τα αποτελέσματα και στέλνει στους εργοδότες αναφορές, με γραφήματα, αναλυτικούς πίνακες και σχόλια ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα ανά τομέα του αντικειμένου τους.

Η εφαρμογή δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να επικοινωνούν ανώνυμα με τους επικεφαλής των τμημάτων και απευθείας με τον εργοδότη, εκθέτοντας ζητήματα που θεωρούν σημαντικά ή εκφράζοντας απλώς τον προβληματισμό τους.

Μια άλλη πλατφόρμα, η work.com, έχει εξίσου στηριχθεί στη λογική ότι το Διαδίκτυο προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιείται και στους χώρους εργασίας. Προσφέρει λοιπόν στους εργαζομένους ειδικά προφίλ, μέσω των οποίων μπορούν να επικοινωνούν σε καθημερινή βάση, μεταξύ τους και με τους προϊσταμένους τους για άμεση αξιολόγηση στόχων και απόδοσης.

Η σύγχρονη προσέγγιση έχει ούτως ή άλλως στη διάθεσή της διάφορα εργαλεία (όπως η εφαρμογή Banda από το ΜΙΤ που μετράει τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων ή οι apps Cardiio και Affectiva) για να έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα «η μια» για «την άλλη» πλευρά και θεωρητικά… να συνεργάζονται αρμονικότερα. Στην πράξη βέβαια χάνεται πάντα ένα κομμάτι του ιδανικού!

Πηγή: enet.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.