Δωρεάν θεατρικές σπουδές στο δήμο Φιλαδέλφειας

περιεχόμενο

Εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει η λειτουργία των τμημάτων Υποκριτικής και Θεατρικής παιδείας στον χώρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του… Ελληνισμού της Διασποράς. Είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα φιλοξενεί μία δραστηριότητα, όπου οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να μετέχουν και να εκφράζονται ενεργά μέσα από αυτή.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε άμεση, αφού ήδη λειτουργούν τρία τμήματα: ενηλίκων, εφήβων και εκπαιδευτικών, με στόχο του τελευταίου τμήματος, τη δημιουργία θεατρικής ομάδας μαθητών, μέσα στα σχολεία της πόλης.

Τα τμήματα λειτουργούν κάθε Σάββατο και Τετάρτη στον χώρο του ΠΠΙΕΔ, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κώστα Χατζηγεωργίου και της ηθοποιού Μαργαρίτας Παπαδοπούλου, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και η συμμετοχή των συμπολιτών μας είναι δωρεάν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: ιστορία θεάτρου, παντομίμα, ορθοφωνία, υποκριτική θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης, εκμάθηση σκηνοθεσίας μονολόγου, εξωτερίκευση συναισθημάτων, εκμάθηση χορού και ρυθμού, έρευνα ύφους, αυτοσχεδιασμό, κινησιολογία, θέατρο του δρόμου, θεατρική ξιφασκία, θεατρικό παιχνίδι, μαύρο θέατρο, μάθημα θεάτρου για παιδιά με πρόβλημα στον λόγο, κατασκευή σκηνικών, φωτογραφίας, ειδικών εφέ και μακιγιάζ.

 Στο πλαίσιο δραστηριότητάς της θεατρικής ομάδας, ήδη, έχουν προγραμματιστεί οι κατωτέρω εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο χώρο του Ιδρύματος (Λεωφ. Δεκελείας 152):

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 20.00 μ.μ.: Παρουσίαση μονόπρακτου.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, 20.00 μ.μ.: Παρουσίαση νέων συγγραφέων, ποιητών και στοχαστών.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 20.00 μ.μ.: Παραμύθια της Μ. Ασίας «Ο κλέφτης της Κωνσταντινούπολης».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια υπάλληλο του ΠΠΙΕΔ, Λευκή Στεργίου, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2132049155-6.
schizas.com

Πηγή: newsnow.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.