Δωρεάν συγγράμματα από την online πλατφόρμα μαθημάτων Coursera

περιεχόμενο

Ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα πέτυχε η Coursera, η δωρεάν ιντερνετική υπηρεσία μαθημάτων πανεπιστημιακού επιπέδου, καθώς ανακοίνωσε πως από τις 20 Μαΐου θα παρέχει στους χρήστες της και συγγράμματα χωρίς αντίτιμο.

Τα βιβλία αυτά θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή και είναι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, καθώς προέρχονται από εκδοτικούς οίκους όπως οι Cengage Learning, Macmillan Higher Education, Oxford University Press, Sage, και Wiley. Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας ανακοίνωσαν επίσης τη συνεργασία με την Chegg, μια εταιρεία παροχής εκπαιδευτικών εργαλείων και άλλου μαθητικού υλικού μέσω ίντερνετ, μέσα από τις υπηρεσίες της οποίας θα έχουν οι χρήστες πρόσβαση στα συγγράμματα.

Έτσι, τα βιβλία θα παρέχονται με το ειδικό σύστημα ηλεκτρονικού «κλειδώματος» της Chegg, το οποίο θα επιτρέπει την ανάγνωσή τους όσο διαρκεί το μάθημα. Αν ο φοιτητής εκτιμήσει ότι θα χρειαστεί το σύγγραμμα και στη συνέχεια, τότε θα μπορεί να αγοράσει ένα ψηφιακό του αντίτυπο μέσα από την πλατφόρμα.

Για τους εκδοτικούς οίκους που αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Coursera, ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται σε ένα πρότζεκτ Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOC). Οι λόγοι της απόφασής τους είναι τουλάχιστον δύο: κατ’ αρχάς το γεγονός ότι, μέσα από αυτή τη συνεργασία, αποκτούν πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα εκατομμύρια των χρηστών που αξιοποιούν την πλατφόρμα.

Κατά δεύτερον, ότι η δωρεάν προσφορά των συγγραμμάτων για αυτό το περιορισμένο χρονικό διάστημα λειτουργεί ουσιαστικά σαν διαφήμιση για τους τίτλους που έχουν εκδώσει. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας βρίσκονται σε «προχωρημένες συζητήσεις» και με άλλους εκδοτικούς οίκους, όπως ο Springer.

Παράλληλα, η Coursera θέλει να επεκταθεί πέρα από τα μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου. Έτσι, πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να αναρτά διαλέξεις και για το Γυμνάσιο, όπως επίσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια για καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή και για τη διάρκεια του μαθήματος.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Πηγή: kathimerini.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.