Δωρεάν σεμινάριο συμβουλευτικής

περιεχόμενο

Ο Εθελοντικός Φορέας Κοινωνικής Συμβουλευτικής ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με σκοπό πάντα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στο νέο Δωρεάν Σεμινάριο Συμβουλευτικής με θέμα:

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: M.K.O – KOIN.Σ.ΕΠ – STARTUP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Στην εποχή της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, του επαγγελματικού, οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη και ζήτηση για εργασία, δεν μπορεί να καλυφθεί απο τον πολύπαθο δημόσιο τομέα, παρα μόνο με κάποιες ελάχιστες προκηρυσσόμενες θέσεις εργασίας, ολιγόμηνων συμβάσεων, συνοδευόμενες απο έναν κατάλογο κοινωνικών κριτηρίων που σωστά υπάρχει για να προστατεύει τους περισσότερο κοινωνικά αδύναμους.

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους που θέλουν εργαστούν και να προσφέρουν αλλά δεν βρίσκουν εργασία;

Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας;

Εδω ακριβώς σε αυτό το κομβικό σημείο θα εστιάσει το Σεμινάριο μας.

Πως μπορεί μια ομάδα ανθρώπων ή μεμονωμένα άτομα, που θέλουν να εργαστούν και ταυτόχρονα να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, μέσω της εργασίας τους, να βρουν διεξόδους στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας κάτι δικό τους, με όρεξη, δουλειά, υπομονή και επιμονή.

Θα μιλήσουμε για τις επιλογές που υπάρχουν και τις δυνατότητες δημιουργίας, ανάπτυξης, προσφοράς και εργασίας στον ιδιωτικό τομέα Θα αναλυθούν διεξοδικά οι μορφές Επιχειρείν:

– Μ.Κ.Ο – Μη Κυβερνιτική Οργάνωση

– ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

– STARTUP – Νεοφυής Επιχείρηση

– Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών

Σκοπός του Σεμιναρίου μας είναι να δώσουμε στους συμμετέχοντες όλες εκείνες τις πληροφορίες για τις παραπάνω μορφές Επιχειρείν, σχετικά με τη δημιουργία, την ανάπτυξη, την εργασία και την προσφορά.

Για τη Διαδικασία σύστασης, τις Επαγγελματικές Υποχρεώσεις και Δικαιώματα, τους Οικομικούς Πόρους, τις Επιχορηγήσεις απο Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς, τα Αναπτυξιακά και Χρηματοδοτικά Προγράμματα.

Θα συζητήσουμε αν τελικά είναι εφικτό, όσοι επιθυμούν, να δημιουργήσουν μια δική τους μορφή Επιχειρείν συνδυάζοντας την εργασία και τη δημιουργικότητα τους με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το σεμινάριο είναι ολιγομελές (8 άτομα). Γι αυτό οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία της κλήρωσης. Οι κληρωθέντες θα ειδοποιηθούν προσωπικά, στο email τους για τη συμμετοχή τους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017/Ώρα:10.00-14.00 (Ώρα προσέλευσης:09.45).

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

– κ.Χατζημπούσιος Φιλήμων Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος

– κ.Αθανασίου Νικόλαος Marketing Manager – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο, για να συμμετάσχουν στην κλήρωση, πρέπει να στείλουν το Ονοματεπώνυμο τους, ένα τηλ. επικοινωνίας και να δηλώσουν αν είναι άνεργοι με ενεργή κάρτα ανεργίας, στο email: koinwnia.energwnpolitwn@yahoo.com με την ένδειξη:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΙΓΟΜΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: MKO – KOINΣΕΠ – STARTUP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Πηγή: diorismos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.