Δωρεάν μαθήματα γεωργίας για ανέργους

περιεχόμενο

Ο τρίτος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ανέργους με θέμα «Εισαγωγή στη Γεωργία» ξεκινά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο «Κέντρο της Γης» στο Ίλιον. Πρόκειται για έναν κύκλο θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής εξάσκησης διάρκειας εννέα εβδομάδων που διοργανώνεται από τη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική «Οργάνωση Γη», με στόχο να ενισχύσει τις γνώσεις συνανθρώπων μας που πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τη γεωργική παραγωγή και την εκμετάλλευση αγροτικών προϊόντων μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή και ουσιαστική διέξοδο από την κρίση.
Τα σεμινάρια στο «Κέντρο της Γης» ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο κύκλοι των εννέα εβδομάδων. Η εκπαίδευση που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες αφορά τη βιολογική γεωργία η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς αποτελεί μόνο το 2% της ελληνικής παραγωγής, ενώ ο μέσος όρος της βιολογικής γεωργικής παραγωγής της ΕΕ προσεγγίζει το 10%».
Για τον τρίτο κύκλο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν αποστέλλοντας το βιογραφικό τους (μέχρι 300 λέξεις), με προτεραιότητα να δίδεται φυσικά στους ανέργους. Οι συμμετέχοντες θα δραστηριοποιούνται 16 διδακτικές ώρες την εβδομάδα σε δύο τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν είτε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, είτε Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή και κατά τις ώρες 08.30 – 12.30.
Τα μαθήματα αφορούν πρακτική εξάσκηση, η οποία περιλαμβάνει διαμόρφωση και κατεργασία εδάφους, επιλογή και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, δημιουργία και συντήρηση σπορείων (αναπαραγωγή σπόρων), εμπλουτισμό εδάφους και κομποστοποίηση, επιλογή πολλαπλασιαστικού υλικού και φύτευση, άρδευση, ζιζανιοκτονία, φυτοπροστασία (έντομα, μύκητες, σκουλήκια κτλ.) και καλλιεργητικές τεχνικές (κορφολόγημα, αποστάσεις κτλ.).
Επίσης, η θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Λαχανοκομία  – Φυτά μεγάλης καλλιέργειας – Αρωματικά φυτά – Ελαιοκομία – Δενδροκομία – Αμπελουργία – Εναλλακτικές καλλιέργειες – Διαχείριση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Προώθηση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Ψυχολογικές παράμετροι του αγροτικού τρόπου ζωής – Εισαγωγή στη Μεταποίηση & Προώθηση Γεωργικών  Προϊόντων – Βασικές Συμβουλές Νομικού & Θεσμικού Πλαισίου.
Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Γεωργία» θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και κατάρτισης και η δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης. Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται στοckontopoulou@organizationearth.org
Η «Οργάνωση Γη»
Η «Οργάνωση Γη» είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης, η οποία αποτελεί εν γένει ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Βασίζεται στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επάνω στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, έτσι ώστε οι σύγχρονοι άνθρωποι να υιοθετούν μια στάση ζωής ικανή να συνεισφέρει στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να συμβάλει στη συλλογική ευημερία.
Πυρήνας των δράσεων της οργάνωσης είναι το πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης», το οποίο βρίσκεται εντός του Κτήματος Βασιλίσσης, ενός ιστορικού μνημείου του πολιτισμού και της φύσης στο Ίλιον. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα καταπράσινο κτήμα, να παρατηρήσουν από τις μικρές μορφές ζωής όπως τα μυρμήγκια μέχρι τα πανέμορφα άλογα του κτήματος, να επισκεφθούν τον πύργο, να μάθουν για τη δύναμη της φύσης στο βιολογικό περιβόλι και να περιηγηθούν στην έκθεση παλαιών αγροτικών εργαλείων. Κάθε Κυριακή στο «Κέντρο της Γης» το σύνθημα είναι «Never eat alone», για τον λόγο αυτό στήνεται μια συλλογική κουζίνα με επίκεντρο την ελληνική διατροφή και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των φαγητών.

Πηγή: tovima.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.