Δωρεάν ebook «Απόδοση Ομάδων Εργασίας»

περιεχόμενο

H ομάδα OKS R&C και το ηλεκτρονικό περιοδικό “Ο Καλός Συνάδελφος” προσφέρουν σε όλους τους αναγνώστες του EducationGR δωρεάν το ebook «Απόδοση Ομάδων Εργασίας»

Πρόλογος

Τα τελευταία χρόνια πολλές επιχειρήσεις αλλάζουν τη δομή τους, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερο την ομαδική εργασία για την ολοκλήρωση των διαφόρων εργασιών δίνοντας σε αυτές τις ομάδες όλο και περισσότερη εξουσία και αυτονομία (Dale, 2003: Eckel & Grossman, 2005). Από την άλλη, οι εργαζόμενοι προτιμούν να εντάσσονται σε κάποια ομάδα, δημιουργώντας έτσι μια αμφίδρομη σχέση, όπου τα μέλη των ομάδων συνεισφέρουν τις γνώσεις τους και την προσπάθειά τους και λαμβάνουν την ικανοποίηση της ανάγκης για ασφάλεια, κοινωνικότητα, κύρος κι αυτό-εκτίμηση (Barry & Stewart, 1997: Tarricone & Luca, 2002).

Η έννοια όμως της ομαδικής εργασίας δεν περιορίζεται μονάχα στα πλαίσια των τυπικών ομάδων που αποτελούνται από λίγα μέλη (4 με 6) κι εντάσσονται στο οργανόγραμμα της επιχείρησης. Έχει μια ευρύτερη εφαρμογή και σε επίπεδο τμημάτων, αλλά και σε ολόκληρη την επιχείρηση, διότι από μια γενική σκοπιά, όλοι οι εργαζόμενοί της αποτελούν μια μεγάλη ομάδα με κοινό σκοπό και στόχους. Αυτή η οπτική είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική πραγματικότητα, όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους, με λίγους σχετικά εργαζόμενους που πρέπει να συνεργάζονται στενά κι αποδοτικά για να πετύχουν.

Σκοπός λοιπόν του παρόντος βιβλίου είναι να βοηθήσει όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση ομάδων εργασίας, να γνωρίσουν τις βασικές λειτουργίες τους, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοσή τους. Γενικότερα όμως, επιδιώκει να παρουσιάσει την έννοια της συνεργασίας και της σωστής συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας, που αποτελούν όρους εκ των ων ουκ άνευ για τη επιτυχία μιας επιχείρησης ως σύνολο, γι” αυτό και δίνεται ένα ειδικό βάρος στην ανάλυση του παράγοντα της προσωπικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το παρόν βιβλίο χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια, τα οποία εξετάζουν την έννοια της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της, το πώς πρέπει να σχηματίζεται μια ομάδα, το τι επηρεάζει την απόδοσή της, την αλληλεπίδραση ατόμων κι ομάδας, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά των ατόμων στα πλαίσια της ομάδας, την επιρροή της συμπεριφοράς στην απόδοση, τις απαιτούμενες δεξιότητες για ομαδική εργασία, τη θεωρία των διαπροσωπικών σχέσεων και της συμπεριφοράς και το πώς διατηρείται κι αναπτύσσεται μια ομάδα. Εν κατακλείδι, δίνει ένα γενικό πρακτικό συμπέρασμα για το πώς θα πρέπει τα άτομα να συμπεριφέρονται και να αντιμετωπίζουν τα άτομα που συνεργάζονται, ώστε να αποφεύγονται οι προστριβές και να αυξάνεται η απόδοση και η καλή συνεργασία.

Για να κατεβάσετε το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να μαθαίνετε τα νέα από τον e-magazine ο καλό συνάδελφος επισκεφτείτε την σελίδα τους

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.