Δράσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

περιεχόμενο

Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της εξειδίκευσης και της εξωστρέφειας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΕΣΠΑ. Πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι να υπάρξει συνέχεια στα προγράμματα αυτά στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ  και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν οι προτάσεις που θα υποβληθούν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ που «έτρεξαν» το τελευταίο διάστημα και υποστηρίζουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την απασχόληση χρηματοδοτούνται με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους ύψους άνω του 1 δις ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνεται το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των κλάδων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών προϋπολογισμού 456 εκατ. ευρώ για το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα η αξιολόγηση των προτάσεων που υπεβλήθησαν.

Με τα προγράμματα αυτά μεταξύ άλλων δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και σε νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εφαρμόσουν καινοτομίες και να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 127 εκατ. ευρώ και είναι οι εξής:

 

– Επιδοτήσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ για νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θέλουν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω του προγράμματος Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων. (Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 21.10.2013 και ώρα 14:00)  http://www.efepae.gr/eksostrefeia_2.html

 

– Χρηματοδοτική στήριξη συνολικού ύψους 69 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρήσεις του τομέα τηςΠληροφορικής και των Επικοινωνιών, με την αξιοποίηση του εργαλείου Jeremie Venture Capital ICT.

 

 

– Ενισχύσεις σχεδίων νεανικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμουwww.ependyseis.gr

 

– Δράσεις από το Υπουργείο Παιδείας ύψους 7,9 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στο πλαίσιο του προγράμματος Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότηταςwww.step.gov.gr/item/index/id/109

 

– Συμβουλευτική υποστήριξη και ευκαιρίες δικτύωσης για νέες επιχειρήσεις, μέσω του ειδικού ιστοτόπου www.startupgreece.gov.gr

 

– Πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ για την προώθηση της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων και τη συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Δείτε περισσότερα εδώ

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.