Δράσεις για την ανεργία των νέων

περιεχόμενο

Δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που καλπάζει με αμείωτη ένταση ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τη Eurostat, για πρώτη φορά την τελευταία διετία, ο αριθμός των ανέργων σημείωσε μικρή πτώση κατά 24.000 τον Ιούνιο στην Ευρωζώνη σε σχέση με τον Μάιο

Σύμφωνα με τη Eurostat, για πρώτη φορά την τελευταία διετία, ο αριθμός των ανέργων σημείωσε μικρή πτώση κατά 24.000 τον Ιούνιο στην Ευρωζώνη σε σχέση με τον Μάιο

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου, ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε πως το υπουργείο Εργασίας έχει εκπονήσει διετές σχέδιο δράσης για την περίοδο 2013-2015 με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στήριξης της επιχειρηματικότητας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων δύο ηλικιακών κατηγοριών 15-24 και 25-29 και μέχρι 35 ετών.

Ειδικότερα πρόκειται για:

  • Θέσεις απασχόλησης μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.
  • Θεσμικές παρεμβάσεις για διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας των νέων 16-24 ετών με κοινοτικούς πόρους από 1-1-2014.
  • Επιδότηση της απασχόλησης ανέργων νέων έως και 29 ετών στον ιδιωτικό τομέα μέσω πρακτικής άσκησης.
  • Δημιουργία 20.000 νέων θέσεων απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 35 ετών.
  • Σύμφωνο συνεργασίας των φορέων επαγγελματικής εκπαίδευσης με τον ιδιωτικό τομέα για επέκταση του θεσμού της μαθητείας Προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας (αναμένεται μέχρι τον Δεκέμβριο η έναρξη υλοποίησης, για τη δημιουργία 2.000 συνεργατικών ομάδων).

Τα προγράμματα αυτά θα συνδυαστούν με τα μέτρα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η επέλαση της ανεργίας στους νέους που παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ σε ΕΕ και Ευρωζώνη, με την Ελλάδα να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά.

Στοιχεία
Οπως ανακοίνωσε χθες η Eurostat η Ελλάδα εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα της ανεργίας συνολικά στην ΕΕ με ποσοστό 26,9%, όπως και της ανεργίας στους νέους (κάτω των 25) με το δυσθεώρητο ποσοστό 58,7% (τα ελληνικά στοιχεία αφορούν τον Απρίλιο, ενώ των άλλων χωρών τον Ιούνιο).

Σύμφωνα με τη Eurostat, για πρώτη φορά την τελευταία διετία, ο αριθμός των ανέργων σημείωσε μικρή πτώση κατά 24.000 τον Ιούνιο στην Ευρωζώνη σε σχέση με τον Μάιο.

Στην «ΕΕ των 27», οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 32.000. Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Ισπανία (26,3%) και η Πορτογαλία (17,4%), ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκονται η Αυστρία (4,6%), η Γερμανία (5,4%), το Λουξεμβούργο (5,7%). Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε έναν χρόνο καταγράφεται σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Πηγή: ethnos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.