Δημοσιογραφικό σεμινάριο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

περιεχόμενο

Το ίδρυμα Konrad-Adenauer διοργανώνει σεμινάριο-workshop για νέους δημοσιογράφους με στόχο την προώθηση των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Σεμινάριο-εργαστήριο (workshop) για νέους δημοσιογράφους θα διεξαχθεί στην Αθήνα με κεντρικό θέμα τις ελληνογερμανικές σχέσεις στην εποχή της κρίσης. Οκτώ νέοι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα θα έρθουν σε επαφή με οκτώ ομολόγους τους από τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολυμέσων που περιλαμβάνει παραγωγή βίντεο και κατάρτιση κοινού ηλεκτρονικού ιστοτόπου (website) υπό την καθοδήγηση τριών εκπαιδευτών.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Κόνρατ-Αντενάουερ (Konrad-Adenauer) Αθήνας σε συνεργασία με τη Σχολή Νέων Δημοσιογράφων του ΙΚΑ και καλεί για αιτήσεις συμμετοχής.

ΠΟΤΕ

Ξεκινάει στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ενώ απαιτεί πλήρη παρακολούθηση.

ΠΩΣ

Θα δημιουργηθούν οκτώ διεθνικές ομάδες αποτελούμενες από έναν Έλληνα και έναν Γερμανό δημοσιογράφο. Για το θέμα του σεμιναρίου θα διοργανωθούν εισαγωγικές διαλέξεις και συναντήσεις. Κατόπιν οι ομάδες θα καθορίσουν μαζί τα θέματα, την έρευνά τους και θα παράγουν ρεπορτάζ, άρθρα, φιλμ, συνεντεύξεις … για το τελικό προϊόν: Έναν ελληνογερμανικό ηλεκτρονικό ιστότοπο. Η γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα είναι φιλοξενούμενοι του ΙΚΑ που θα καλύψει τόσο τα μεταφορικά, καθώς και τη διαμονή και σίτιση.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ

Νέοι Έλληνες δημοσιογράφοι με πρώτη επαγγελματική εμπειρία, ηλικία κάτω των 33 ετών, με ενδιαφέρον για το θέμα που περιγράφεται ανωτέρω, με καλό χειρισμό της αγγλικής γλώσσας και πλήρη διαθεσιμότητα μεταξύ 12 και 21 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση περιγράφοντας τα κίνητρά τους μέσα σε μία σελίδα, κατά μέγιστο: Για ποιο λόγο ενδιαφέρονται για τις ελληνογερμανικές σχέσεις; Τι τους έλκει από την οργάνωση που περιγράφεται ανωτέρω; Ποια θα είναι η συγκεκριμένη συνεισφορά τους;

Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην διεύθυνση: info.athen@kas.de μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.kas.de/griechenland/de/events/51996/

Πηγή: kathimerini.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.