Διάλεξη του καθηγητή Arye Hillman στο ΚΕΠΕ

περιεχόμενο

Στην Αίθουσα Διαλέξεων του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ, Αμερικής 11, 5ος όροφος) θα βρεθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο καθηγητής Arye Hillman, που θα δώσει διάλεξη με τίτλο “Responsibilities of government and the limitations of relying on government”.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το ΚΕΠΕ σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ξεκινήσει στις 13:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στο πλαίσιο της διάλεξης θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου του “Δημόσια Οικονομική και Δημόσια Πολιτική” (Εκδόσεις Παπαζήση).

Ο Δρ. Arye Hillman είναι Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Bar-Ilan του Tel-Aviv και συνεργάτης ερευνητής στα ινστιτούτα Kiel Institute of World Economics, CESifo και CEPR. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, από όπου πήρε τον διδακτορικό τίτλο το 1973. Είναι editor στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Political Economy (Elsevier). Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων σε κορυφαία διεθνή περιοδικά, όπως American Economic Review, Quarterly Journal of Economics, Journal of International Economics, Oxford Economic Papers, International Economic Review, Journal of Public Economics κ.α.. Έχει διατελέσει καθηγητής στα πανεπιστήμια Macquarie της Αυστραλίας, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, στο Πανεπιστήμιο του Τελ-Αβιβ και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Princeton University, του Παρισιού (Sorbonne), στο U.C.L.A. και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Έχει διατελέσει επίσης, μεταξύ άλλων σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.