Βάσεις 2012: Η άνοδος και η μεγάλη πτώση. Αναλυτικά

περιεχόμενο

Ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 2012. Τα αποτελέσματα θα δωθούν στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εκείνα που δείχνουν το μεγάλο χάσμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επαρχίας.
Τα στρατιωτικά και αστυνομικά τμήματα θα σημειώσουν άνοδο των βάσεων εισαγωγής τους, μεγαλύτερη αυτά που ανήκουν στα 1ο, 3ο και 5ο επιστημονικά πεδία και μικρότερη αυτά που ανήκουν στα άλλα πεδία.
αναμένεται άνοδος των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου και στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.
Πτώση των βάσεων στις σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής), ενώ σταθερές φαίνεται πως παραμένουν οι βάσεις των ιατρικών, οδοντιατρικών και των φαρμακευτικών σχολών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα – πατρώνυμο – μητρώνυμο).

Tα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Βάσεις 2012: Η άνοδος και η μεγάλη πτώση. Αναλυτικά

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα και στο madata.gr

Οι βάσεις φαίνεται ότι θα εκτιναχθούν στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όπου και κατάγονται οι περισσότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν δήλωσαν σχολές εκτός έδρας.
Αντίθετα τα ΤΕΙ ειδικά της επαρχίας θα σημειώσουν σημαντική πτώση σε σημείο να εισαχθούν σπουδαστές που έχουν γράψει κατά μέσο όρο 3.

Πηγή: madata.gr

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.