Αποτελέσματα Διαγωνισμού Εφαρμογιάδας

περιεχόμενο

Το πρώτο βραβείο στην 3η Εφαρμογιάδα 2013 – τον πρώτο ελληνικό cross platform apps development διαγωνισμό – πήρε η επαναστατική Ελληνική εφαρμογή Android “NewSum” που προσφέρει σφαιρική άποψη για την επικαιρότητα με μια ματιά.

altΜε αυτή την εφαρμογή χρήστες smartphone και tablet μπορούν με μια κίνηση να έχουν άμεση, γρήγορη και πολυφωνική ειδησεογραφική ενημέρωση.

Για να είναι ο καθένας από εμάς ενημερωμένος για την επικαιρότητα, χρειάζεται να αφιερώνει καθημερινά πολύτιμο χρόνο, να επισκέπτεται τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ιστοσελίδες, ενώ από την πληροφορία αυτή το 80% είναι συνήθως ίδια. Πώς θα σας φαινόταν αν σε μια σελίδα εμφανίζονταν όλες οι ειδήσεις που σαν ενδιαφέρουν, με σειρά σπουδαιότητας, από όλες τις πηγές που επισκέπτεσθε, χωρίς πλεονασμούς; Μοιάζει ο ιδανικός τρόπος ενημέρωσης, αλλά αναρωτιέστε ποιος θα έκανε αυτή τη δουλειά για εσάς; Η νέα ελληνική εφαρμογή NewSum είναι εδώ για να προσφέρει αυτή ακριβώς την υπηρεσία, εντελώς δωρεάν, σε ελληνικά και αγγλικά.

Για να δούμε πως γίνεται αυτό στην πράξη ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε για oικονομικές, πολιτιστικές και επιστημονικές ειδήσεις. Για την ενημέρωσή σας εμπιστεύεστε πέντε διαδικτυακές ειδησεογραφικές πηγές για οικονομικές ειδήσεις, τρεις για πολιτιστικές και δυο για επιστημονικές. Με το NewSum έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε τις παραπάνω παραμέτρους και με μια κίνηση να εμφανίζονται στην οθόνη του smartphone ή του tablet σας όλες οι ειδήσεις στις παραπάνω κατηγορίες, σε μορφή περίληψης, η οποία περιλαμβάνει τα βασικά σημεία της είδησης από όλες τις ειδησεογραφικές πηγές που εμπιστεύεστε, χωρίς παραλείψεις, χωρίς επαναλήψεις. Με το NewSum ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να αναζητήσει την είδηση που τον ενδιαφέρει και να έχει πλουραλιστική ενημέρωση μέσω μιας περίληψης που συνοψίζει την διαθέσιμη πληροφορία από πολλές ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές πηγές.

Η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα. Δηλαδή όχι μόνο μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει δωρεάν, αλλά μπορεί επίσης να την αλλάξει, να τη βελτιώσει, να την επεκτείνει και να την προσαρμόσει στις ανάγκες του, αφού “μαρτυρά” στον χρήστη το τρόπο λειτουργίας της.

Η προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκεται πίσω από αυτή την πρωτοποριακή υπηρεσία γεννήθηκε στοΙνστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας σε εφαρμογή και τελικό προϊόν έγινε από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία SciFY (Science For You). Στόχος της SciFY είναι να αναπτύσσει και να διαθέτει δωρεάν τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της πληροφορικής, δίνοντας λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα της κοινωνίας.

 

Πηγή: epixeiro.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.