Απολαύστε λαχανικά νοικιάζοντας ένα μποστάνι

περιεχόμενο

Το «Γίνε Αγρότης» είναι μια νέα εφαρμογή η οποία φιλοδοξεί να φέρει κοντά καταναλωτές και παραγωγούς καταργώντας τους μεσάζοντες. Δίνει, επίσης, την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να απολαμβάνει αγροτικά προϊόντα που ο ίδιος επέλεξε να καλλιεργηθούν για λογαριασμό του.

Η διαδικασία εύκολη και κυρίως γρήγορη. Αρχικά ο χρήστης γίνεται μέσω τουwww.gineagrotis.gr, επιλέγει την «έκταση του» μέσα από μια λίστα που περιλαμβάνει φωτογραφίες των διαθέσιμων κτημάτων καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και τους ιδιοκτήτες τους.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα περιέχει πακέτα ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού (50 τ.μ. για 1-2 άτομα έως 200 τ.μ. για 8-10 άτομα) με το αντίστοιχο κόστος, το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων και όχι από τα είδη των οπωροκηπευτικών και ορίζεται με μια ετήσια συνδρομή. Η αποπληρωμή της γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ολόκληρου του ποσού, με πιστωτική κάρτα, paypal, μετρητοίς ή με δόσεις.

Κατόπιν, ακολουθεί η επιλογή των προϊόντων που θα καλλιεργηθούν σε αυτήν αναλόγως με την εποχή.

Ταυτόχρονα ο καταναλωτής διαλέγει την έκταση της καλλιέργειας του κάθε είδος (π..χ. αν θέλει περισσότερες ντομάτες και λιγότερα κολοκύθια) και ενημερώνεται αυτόματα για τις κατά προσέγγιση ποσότητες προϊόντων που θα παράγονται σε ετήσια και εβδομαδιαία βάση.

Μετά και την πληρωμή που είναι το τελευταίο στάδιο ο χρήστης δεν έχει παρά να περιμένει να παραλάβει την πρώτη του σοδιά. Οι πρώτες αποστολές προϊόντων σύμφωνα με τους υπεύθυνους θα παραδοθούν στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου.

Εμπνευστής του εγχειρήματος είναι ο οικονομολόγος κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος. «Διαβάζοντας την περσινή έκθεση του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία και τις στρεβλώσεις της θέλησα με αυτήν την προσπάθεια να επιλύσω το συγκεκριμένο ζήτημα δημιουργώντας μια νέα νοοτροπία στο εμπόριο και ένα νέο μοντέλο συνδιαλλαγής που θα βασίζεται στην έννοια της παροχής μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας (ενοικίαση, καλλιέργεια, αποστολή)», αναφέρει.

Στον ένα μήνα λειτουργίας του το «Γίνε Αγρότης» συνεργάζεται ήδη με τέσσερις αγρότες από την Εύβοια οι οποίοι θα καλλιεργήσουν στα κτήματα τους – χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φυσικά λιπάσματα – τα προϊόντα των πρώτων πελατών της πλατφόρμας ενώ ακόμα 400 παράγωγοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. «Το κέρδος για τους αγρότες είναι σημαντικό αφού εμείς τους πληρώνουμε εκ των προτέρων κάθε καλλιεργητική χρονιά. Έτσι δεν κινδυνεύουν να μείνουν αδιάθετα τα προϊόντα τους ή να επιλεγούν από χονδρεμπόρους σε μη συμφέρουσες τιμές. Επιπλέον απαλλάσσονται από διαδικασίες όπως οι μεταφορές και οι μεταπωλήσεις σε λαϊκές».

Εξαιρετικά ωφελημένοι φυσικά είναι και οι καταναλωτές/χρήστες οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα προμηθεύονται πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα εποχής σε τιμές χαμηλότερες από αυτές του σούπερ μάρκετ και των λαϊκών αγορών. «Οι παραγωγοί μας δεν χρησιμοποιούν θερμοκήπια. Ως το τέλος Απριλίου πραγματοποιείται η καλοκαιρινή σπορά ενώ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου φυτεύονται τα χειμερινά.

Ο έλεγχος της παραγωγής και της διανομής των προιόντων πραγματοποιείται από την εταιρεία QWAYS ενώ η συνδρομή περιλαμβάνει την ενοικίαση, την καλλιέργεια και τη μεταφορά στο σπίτι» τονίζει ο κ. Κουτσολιούτσος.

Οι πελάτες – οι οποίοι μέχρι στιγμής υπολογίζονται στους 1200-1300 – μπορούν να επισκεφθούν οποιαδήποτε στιγμή τα μποστάνια τα οποία έχουν νοικιάσει και να γνωρίσουν τον «προσωπικό τους γεωργό». Επίσης έχουν τη δυνατότητα να  παρακολουθούν τη διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων τους διαδικτυακά (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες κ.α.).

Ο ρόλος του «Γίνε Αγρότης» δεν εξαντλείται όμως μόνο στη διαμεσολάβηση ανάμεσα σε αγροτοπαραγωγούς και καταναλωτές. Η πλατφόρμα διασφαλίζει επίσης την πιστότητα του εγχειρήματος από τη αρχή ως το τέλος του. Οι δύο πλευρές δεσμεύονται αποδεχόμενες τους όρους χρήσης κατά τη διαδικασία της συμφωνίας.

Ο καταναλωτής προκαταβάλει τη συνδρομή εφάπαξ ή σε δόσεις, ο παραγωγός δεσμεύεται εγγράφως για την ποσότητα των παραγόμενων προϊόντων ή για την εξολοκλήρου επιστροφή της συνδρομής σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ενώ οι διαχειριστές του gineagrotis.gr  αναλαμβάνουν την παράδοση.

Τέλος εκτός από φρέσκα λαχανικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν το δικό τους λάδι «υιοθετώντας» ελαιόδεντρα ενώ σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν φρούτα, φρέσκα αβγά από τις κότες «τους» και κρέας από «δικά τους» αμνοερίφια.

Πηγή: tovima.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.