Απέλαση για περισσότερους από 2.000 φοιτητές αγγλικού πανεπιστημίου

περιεχόμενο

Με την απειλή της ξαφνικής διακοπής των σπουδών τους και απέλασή τους είναι περισσότεροι από 2.000 ξένοι φοιτητές εκτός ΕΕ, του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Με απόφασή της, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει από το ίδρυμα τη δυνατότητα να δίνει υποτροφίες σε ξένους φοιτητές και, σαν αποτέλεσμα, τώρα διατρέχουν τον άμεσο κίνδυνο να απελαθούν λόγω ακύρωσης της βίζας τους, στα μέσα της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Η ηγεσία της χώρας προχώρησε στην απόφασή της έπειτα από ισχυρισμούς περί κακοδιαχείρισης των οικονομικών από την πλευρά του πανεπιστημίου, καθώς ελέχθη ότι πολλοί από τους σπουδαστές του είχαν άλλες ασχολίες ερχόμενοι στη Βρετανία που δεν ταίριαζαν με το φοιτητικό status.

Η απέλαση θα γίνει εντός των επόμενων δύο μηνών εκτός και αν οι φοιτητές βρουν άλλους χρηματοδότες, οπότε και θα μπορέσουν να παραμείνουν στη Βρετανία, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Φοιτητών (NUS).

Ο υπουργός Πανεπιστημίων Ντέιβιντ Γουίλετς τόνισε ότι όλοι οι πραγματικοί και αφοσιωμένοι φοιτητές θα στηριχθούν και θα προχωρήσουν τις σπουδές τους χωρίς προβλήματα, γράφει το SkyNews.

Πηγή: protothema.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.