Απειλή διακοπής της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου

περιεχόμενο

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια με εκπροσώπους των πανεπιστημιακών που αποχώρησαν απογοητευμένοι από τις προτάσεις του υπουργού Οικονομικων και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας πρότεινε στους πανεπιστημιακούς μεσοσταθμικές μειώσεις των μισθών τους κατά 17,5%. Με βάση ένα τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να περικοπεί το 5% για το τμήμα του μισθού έως 1000 ευρώ, κατά 15% για το τμήμα 1000-2000 ευρώ, το 20% για 2000-2500 ευρώ, το 25% για μισθό 2500-3000 ευρώ και έως 30% για τους πλέον υψηλόμισθους.

Σήμερα ένας καθηγητής ΑΕΙ με υπηρεσία 25-30 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές 2500 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα οι μισθοί τους θα επιστρέψουν στο 1994, με απώλειες που θα φτάνουν και το 25%.

Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών αντιπρότειναν να «επιστρέψουν» όλα τα ειδικά μισθολόγια στα ισχύοντα το 2004 ή και το 2000, κάτι όμως που φέρεται να απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών γιατί –όπως υποστηρίζουν πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη- πλήττει ιδιαιτέρως τους δικαστικούς.

Πηγή: protothema.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.