Σέρρες: Σχέδιο απασχόλησης 140 ατόμων από την ΑΝΕΣΕΡ

περιεχόμενο

140 άτομα θα αυξήσουν τα προσόντα τους για την εξεύρεση εργασίας ή την ίδρυση επιχείρησης.

Την προώθηση εκατόν σαράντα ατόμων, μεταξύ των οποίων, επιστημόνων και αγροτών, προγραμματίζει για το δήμο Σερρών η ΑΝΕΣΕΡ. Σύμφωνα με τον διευθυντή της αναπτυξιακής Γιάννη Καλογερούδη, πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια προώθησης των συγκεκριμένων ανέργων που δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. «Είναι ένα τοπικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας στο δήμο Σερρών, με στόχο εκατόν σαράντα άνθρωποι να μπορέσουν να προωθηθούν στην αγορά εργασίας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ή, εν πάση περιπτώσει, να αυξήσουν τις πιθανότητές τους», είπε ο κ. Καλογερούδης.

Ο κ. Καλογερούδης αναφέρθηκε στο διαδικαστικό κομμάτι, καθώς επίσης στο ποιοι δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι οι ενδιαφερόμενοι «μπορεί να είναι άνεργοι γενικώς, νέοι επιστήμονες που εγγράφονται στους ειδικούς καταλόγους του ΟΑΕΔ, όπως ιατροί, δικηγόροι, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί αλλά και αγρότες που δεν εγγράφονται στις λίστες του οργανισμού απασχόλησης εργατικού δυναμικού. Όλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο συγκεκριμένο σχέδιο, με τελικό στόχο αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας που θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Πρόκειται για ταχύρρυθμα σεμινάρια διάρκειας εβδομήντα ωρών και σκοπός είναι να αυξηθούν τα προσόντα, ανάλογα με την κατηγορία. Διαφορετικό σεμινάριο γίνεται στους ανέργους, άλλο στους νέους επιστήμονες ή στους αγρότες. Ο στόχος του κάθε προγράμματος κατάρτισης ή συμβουλευτικής που θα περάσουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να αυξήσουν τα προσόντα τους, είτε ατομικά είτε προκειμένου να εργαστούν σε μια ιδιωτική επιχείρηση».

Αιτήσεις – προοπτικές

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στα γραφεία της αναπτυξιακής εταιρίας Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ) έως τις 8 Μαΐου, είναι όμως πιθανόν να δοθεί παράταση, αφού καθυστέρησαν οι ενέργειες δημοσιότητας. Η κατάταξη των υποψήφιων γίνεται με γνώμονα τα περισσότερα προσόντα. Όριο ηλικίας δεν υπάρχει, όμως σύμφωνα με τον κ. Καλογερούδη «σημαντικότερο όλων είναι πόσα και ποια προσόντα διαθέτει ο καθένας, αν για παράδειγμα κάποιος έχει πτυχίο τριτοβάθμιου ιδρύματος θα προτιμηθεί έναντι κάποιου απόφοιτου Λυκείου, διότι πιστεύουμε ότι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά εργασίας, οι ιδιώτες που αναζητούν ανθρώπους για να προσλάβουν, επιλέγουν μεταξύ μιας πληθώρας υποψηφίων και πάντοτε θα προτιμήσουν αυτούς με τα περισσότερα προσόντα. Γι’ αυτό κι εμείς το θέσαμε ως κριτήριο, προκειμένου να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις των ιδιωτών εργοδοτών. Ο στόχος δεν είναι όλοι – και οι 140 – να ενταχθούν σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση. Μπορεί κάποιος να ανοίξει δική του. Περνάει λοιπόν από μία διαδικασία συμβουλευτικής, μέσα από την οποία γίνεται η διάγνωση αν αυτός ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να γίνει επιχειρηματίας κι αν θέλει, φυσικά. Στη συνέχεια προωθείται στα αντίστοιχα προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες, διαφορετικά εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα απορρόφησης, μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ για την εξεύρεση εργασίας». Το πρόγραμμα αφορά τον ευρύτερο δήμο Σερρών με την καλλικρατική του μορφή, ενώ αντίστοιχο υπάρχει για το νομό Σερρών πλην του μητροπολιτικού δήμου, με διαφορετική αναπτυξιακή σύμπραξη εταιριών από αυτήν της πρωτεύουσας του νομού

Πηγή: serreslife.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.