Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο και Σχολή Γονέων – Χανιά

περιεχόμενο

Δύο δράσεις που αφορούν τους πολίτες θα αναπτύξει και το φετινό χειμώνα ο δήμος Χανίων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, ο Δήμος υλοποιεί τη λειτουργία τού Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και της Σχολής Γονέων.

Όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος τού Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, Χρύσα Χαριτάκη, το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο θα λειτουργεί με τη μορφή εισηγήσεων-διαλέξεων σε εβδομαδιαία βάση από καθηγητές των πανεπιστημίων της χώρας μας, μπορεί δε να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης, που επιθυμεί να διευρύνει τα πνευματικά του ενδιαφέροντα και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα από αξιόλογους επιστήμονες-ακαδημαϊκούς. Στο πλαίσιο της λειτουργίας τού Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρώτος κύκλος σπουδών θα διεξαχθεί από 24 Οκτωβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2012, με θέμα «Πανεπιστήμιο για γονείς» και περιλαμβάνει έξι δίωρα μαθήματα.

Ο δεύτερος κύκλος θα διεξαχθεί από 16 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου 2013, με θέμα «Η ευτυχία στην ωριμότητα» και περιλαμβάνει 6 δίωρα μαθήματα.

Ο τρίτος κύκλος θα διεξαχθεί από 20 Μαρτίου έως 29 Απριλίου, θα έχει θέμα «Υγεία εν γνώσει» και περιλαμβάνει 6 δίωρα μαθήματα. Παράλληλα με τον πρώτο και τρίτο κύκλο σπουδών θα υλοποιηθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου σπουδών, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Προσωπική ανάπτυξη και σχολείο», απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου σπουδών, σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Παγοροπούλου, θα διεξαχθεί «σεμινάριο εκπαίδευσης φροντιστών και επαγγελματιών της τρίτης ηλικίας».

Οι εγγραφές για το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Σχολή Γονέων Στη Σχολή Γονέων μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς που έχουν παιδιά στην προσχολική, σχολική και εφηβική ηλικία.

Βασικός στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η στήριξη των γονέων, προκειμένου να ενισχυθούν στο ρόλο τους ως γονείς, αλλά και να ενημερωθούν σωστά γύρω από θέματα που αφορούν στην ανατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών τους.

Μέσα στην ομάδα δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να εκφραστούν και σταδιακά να διαφοροποιηθούν, ώστε με τη διαπαιδαγώγηση να επιδιώκουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν κρίση, στόχους, πρωτοβουλία, φαντασία, ευαισθησία, δημιουργικότητα και ενδιαφέρον στο «κοινωνικό γίγνεσθαι». Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι: Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας. Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία. Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και ομάδα γονέων – παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Για τη Σχολή Γονέων οι αιτήσεις συμμετοχής θα είναι από 10 Οκτωβρίου έως και 20 Οκτωβρίου 2012.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.