Αλλαγές από την τρόικα και στα κολλέγια

περιεχόμενο

Νέο «τοπίο» στα πτυχία των κολλεγίων διαμορφώνεται με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο “protothema.gr” ο Κων. Καρκανιάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων, ύστερα από αίτημα της τρόικας αναπροσαρμόζεται η αναγνώριση των πτυχίων που αποκτούνται από ευρωπαικά Πανεπιστήμια, καθώς προστίθενται πολύ περισσότερες ειδικότητες στις υπάρχουσες, για τις οποίες αναγνωρίζονται ήδη τα πτυχία.

Ο κ. Καρκανιάς εξηγεί ότι στην ουσία θα αναγνωρίζονται τα πτυχία πολλών ειδικοτήτων , τα επαγγελματικά τους δικαιώματα δηλαδή, γεγονός που δεν ίσχυε πριν από τις ρυθμίσεις της τρόικας, παρά μόνο σε συγκεκριμένο κύκλο ειδικοτήτων.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μεγάλη γκάμα μεταβολών επισημαίνει ο κ. Καρκανιάς από απλά λάθη διατύπωσης έως και αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο κεφαλαίο Θ παράγραφος 16, που στην ουσία αναπροσαρμόζει το Προεδρικό Διάταγμα 38 του 2010.Με την προσθήκη αυτή αναγνωρίζονται τα μάστερ και τα διδακτορικά.

Πηγή: protothema.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.