Ακόμα και η online εκπαίδευση επωφελείται από τις αίθουσες διδασκαλίας

περιεχόμενο

Έχετε ακούσει ποτέ για τη μέθοδο “flip teaching“; Είναι μία μέθοδος διδασκαλίας που εφαρμόζεται κυρίως στην Αμερική, κατά την οποία οι φοιτητές παρακολουθούν μία διάλεξη online, και μετά συμμετέχουν στη σχετικήσυζήτηση όταν συγκεντρώνονται σε μία παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας.

classroomΚάποιες εταιρείες εκμεταλλεύονται τα λεγόμενα MOOC (massively open online courses), ώστε να προσφέρουν παραδόσεις μαθημάτων από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, δωρεάν. Ο συνδυασμός online και φυσικής παρουσίας, πρώτον κάνει την εμπειρία φοίτησης ακόμα πιο ολοκληρωμένη, και δεύτερον τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν στα MOOC, λαμβάνουν θετικά αποτελέσματα για την πορεία των ίδιων των ιδρυμάτων.

Για παράδειγμα, στο δημόσιο πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ, το ποσοστό αποτυχίας για το μάθημα της ανάλυσης κυκλωμάτων ήταν 41%, ενώ με αυτή τη μέθοδο έπεσε στο 9%. Κάποιες από τις εταιρείες που παρέχουν το flip teaching, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν να χρεώνουν αυτού του είδους τη διδασκαλία, με ενδεικτικές τιμές 8-25 δολάρια ανά μαθητή, ανάλογα με τον αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη.

Βέβαια στο ίδιο πανεπιστήμιο, η μισή τάξη κόπηκε σε ένα άλλο μάθημα, του οποίου το MOOC παρείχε μία διαφορετική εταιρεία. Πιστεύεται ότι με ένα ολοκληρωμένο flip teaching, και όχι μόνο με μία online διάλεξη, αυτό δεν θα είχε συμβεί, καθώς έτσι ο καθηγητής μπορεί να επιβλέπει προσωπικά την πρόοδο κάθε φοιτητή.

Μία άλλη εταιρεία, που προσφέρει πλήρη διαδραστική εμπειρία, με μαθητές και καθηγητές να επικοινωνούν online, έχει επιτύχει βαθμό διατήρησης πελατών 84%. Αυτή η εταιρεία, που προσφέρει και κάποια μαθήματα με πίστωση, απασχολεί 600 υπαλλήλους, έχει κεφάλαιο 102 εκ. δολαρίων, και πέτυχε 230 εκ. δολάρια σε δίδακτρα.

Άλλοι τρόποι κερδοφορίας περιλαμβάνουν μειωμένες τιμέςπιστοποιητικά παρακολούθησης μαθημάτων, και συμφωνίες με επιχειρήσεις, ακόμα και με το ΔΝΤ, για επιπλέον συμβολή στο υλικό της διδασκαλίας.

Πηγή: emea.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.