Δείτε πόσοι είναι οι «αιώνιοι» φοιτητές

περιεχόμενο

Ο λόγος για τους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές που είναι ακόμη γραμμένοι στα μητρώα των σχολών.

Πολλοί από αυτούς έχουν ακολουθήσει άλλη καριέρα ενώ κάποιοι ακόμη… προσπαθούν!

Σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τους φοιτητές των πανεπιστημίων οι τέσσερις στους δέκα φοιτητές καθυστερούν σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους, ενώ μόλις ο ένας στους δέκα καταφέρνει να αποκτήσει το πτυχίο του. Τα τμήματα με τους περισσότερους «αιώνιους» φοιτητές είναι τα Νομικά, τα Οικονομικά, αλλά και τα Φυσικομαθηματικά, στα οποία εισάγονται αριστούχοι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ημερησίας της Κυριακής.

 width=

Το υψηλότερο ποσοστό «αιώνιων» φοιτητών καταγράφεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 59.031 «ημιενεργοί» και «μη ενεργοί».

Πηγή: Tromaktiko

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.