ΑΙΤ: 10 Υποτροφίες στην Πληροφορική και στην Καινοτομία

περιεχόμενο

Κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας ενισχύουν τον πλέον δυναμικό τομέα της ελληνικής αγοράς προσφέροντας 10 πλήρεις υποτροφίες στην πληροφορική και την καινοτομία σε ταλαντούχους έλληνες για μεταπτυχιακά προγράμματα του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου τεχνολογίας ΑΙΤ.

Η συνεχής διείσδυση της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής προκαλεί παγκοσμίως ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για στελέχη με βαθειά αντίληψη της τεχνολογίας και της καινοτομίας και υψηλού επιπέδου προγραμματιστές. Διεθνώς η ζήτηση υπερβαίνει πια την προσφορά και η Ελλάδα της κρίσης δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρά το ποσοστό ανεργίας στους νέους οι τεχνολογικές εταιρείες της χώρας αντιμετωπίζουν έλλειψη αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Φουρλή, Διευθύνοντα Σύμβουλο του kariera.gr, στην Ελλάδα ένας καλός προγραμματιστής είναι 7 φορές πιο εύκολο να βρει δουλειά από ότι ένας υπάλληλος γραφείου ή εταιρείας. «Έχουν έρθει σε εμάς 3 πολυεθνικές εταιρίες το τελευταίο 6μηνο για να ρωτήσουν αν υπάρχουν διαθέσιμοι εργαζόμενοι στον κλάδο της πληροφορικής ώστε να ιδρύσουν εδώ ειδικά τμήματα έρευνας/ ανάπτυξης για νέα προϊόντα και υπηρεσίες»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αυξανόμενη ανάγκη για προγραμματιστές έχει οδηγήσει ανταγωνιστικές εταιρείες όπως οι Microsoft, Apple, Facebook, κ.α. να συνδράμουν στη δημιουργία οργανισμών που ενθαρρύνουν την εκμάθηση δεξιοτήτων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και την εκπαίδευση πάνω στον προγραμματισμό (π.χ. CODE.org, tealsk12.org, κ.α.). Στόχος τους είναι να μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας που προκύπτουν.

Με τη συνεισφορά των Alcatel Lucent, CQS, Dell, Ericsson, First Data, Fujitsu, Όμιλος Intracom, MedNautilus, Oracle, SAP και Vodafone το ΑΙΤ προσφέρει 10 πλήρεις υποτροφίες στα μεταπτυχιακά προγράμματα Msc in Management of Business Innovation & Technology (MBIT) και Msc in Information & Telecommunications Technologies (MSITT).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια επιλογής και να κάνουν αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εδώ.

Τα προγράμματα:

MSc in Management of Business Innovation and Technology (MBIT)
Το MBIT είναι ένα διεθνώς ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που διδάσκει την στρατηγική διαχείριση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα σε ένα ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον που εξελίσσεται διαρκώς χάρη στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Απαντά στη σημερινή ανάγκη των επιχειρήσεων για στελέχη που συνδυάζουν άρτιες τεχνικές γνώσεις με ικανότητες μάνατζμεντ και εκπόνησης business και marketing plans, με έμφαση στην στρατηγική και την διαχείριση κρίσεων, αλλαγών και καινοτομίας.

MSc in Information and Telecommunications Technologies (MSITT)
Το MSITT προσφέρει εκπαίδευση και εξειδίκευση στις περιοχές της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Έχει διαμορφώσει μια πληθώρα επαγγελματιών που με μεγάλη επιτυχία δραστηριοποιούνται ως τεχνικά ή διοικητικά στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το MSITT έχει σχεδιαστεί με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της ελληνικής αλλά και διεθνούς αγοράς και προσφέρει τεχνική γνώση και πρακτική εμπειρία σε τεχνολογίες αιχμής με έμφαση στις παρακάτω εξειδικεύσεις:

  • Broadband Networks
  • Mobile & Internet Computing
  • Software Systems
  • Wireless Communications
  • Intelligent Systems
  • Information Security

Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν στο πλαίσιο των σπουδών τους επαγγελματικές πιστοποιήσεις Cisco μέσω του AIT-Cisco Networking Academy.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα υποτροφιών μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Λάρα Μπαρμπούρ, στα 210-6682727 και lbar@ait.gr.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.