Αγωνία Ελλήνων πανεπιστημιακών στο περιοδικό «Science»

περιεχόμενο

Την ανάγκη να αναστραφεί η κρίση στα ελληνικά πανεπιστήμια και γενικότερα στο πεδίο των δραστηριοτήτων έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα, επισημαίνουν τρεις εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών και ερευνητών της χώρας μας σε επιστολή τους στο διεθνούς κύρους αμερικανικό περιοδικό “Science”, με την οποία εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη σχετική υποστήριξη που εξέφρασε ομάδα ξένων επιστημόνων κατόχων Νόμπελ, μέσω του περιοδικού, τον Μάιο.


Ο Νικόλαος Σταυρακάκης (καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού-ΠΟΣΔΕΠ), ο Ιωάννης Τσακνής (επιστήμων τροφίμων και πρόεδρος της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Μαρία Στουμπούδη (βιολόγος-ιχθυολόγος, διευθύντρια ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών-ΕΕΕ) αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «τα μέτρα λιτότητας (περικοπές μισθών και προϋπολογισμών) που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, έχουν θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ερευνητικής υποδομής και έχουν εντείνει την μετανάστευση τόσο των νέων ταλαντούχων ερευνητών όσο και των παλαιότερων διακεκριμένων ερευνητών».

Αγωνία Ελλήνων πανεπιστημιακών στο περιοδικό «Science»
Οι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού τονίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη της χώρας μας μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας και, σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουν μια σειρά από μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.