80 θέσεις αμειβόμενης κατάρτισης για ανέργους

περιεχόμενο

Έξι προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης σε Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Λήμνο, Περιφέρεια Αττικής, Σέρρες και Κυκλάδες. Θα χορηγηθεί εκπαιδευτικό επίδομα που κυμαίνεται από 350 ευρώ έως και 750 ευρώ, ανάλογα με το πρόγραμμα επιλογής.
Ογδόντα θέσεις αμειβόμενης κατάρτισης, που ανοίγουν το δρόμο για εργασία σε επιχειρήσεις, προσφέρει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Στη γραμμή των οριζόντων”, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης “Ενίσχυση Κοινωνικού Κεφαλαίου για την απασχόληση ανέργων” στην περιφέρεια Αττικής. η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών λήγει στις 12 Απριλίου.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα διαρκέσει 100 ώρες και θα αποφέρει σε κάθε υποψήφιο 600 ευρώ μικτά.

Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και μόνιμοι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Αττικής που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ευπαθών κοινωνικά ομάδων: άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας (ΑΜΕΑ), μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια. Οι δράσεις που θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι αφορούν: ατομική ή ομαδική συμβουλευτική υποστήριξη, ώστε να επιτευχτεί η κοινωνική και εργασιακή ένταξη, ατομική ή ομαδική συμβουλευτική για συμμετοχή σε κοινωνικό συνεταιρισμό και παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πράξη πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά συμμετοχής: αίτηση συμμετοχής, αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους, αντίγραφα τίτλων σπουδών και βεβαίωση προϋπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι οι άνεργοι που θα υποβάλουν την αίτηση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά τη διαδικασία ανανέωσης της κάρτας τους μέχρι να ενταχθούν σε κάποια δράση.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων γίνεται στη διεύθυνση: Τράιμπερ 4 και Σωνιέρου, Τ.Κ. 10483, Αθήνα, Πλατεία Βάθης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 8818946.

Πηγή: Εργασία Τώρα

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.