6ο workshop: Η ανάπτυξη της αγοράς Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών

περιεχόμενο

Το 6ο Workshop στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROleMak με θέμα: “Creating the Organic & Printed Electronics Industry in Greece” διοργανώνεται την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 9:30 στο Electra Palace Hotel στηΘεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση που υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “Reinforce Organic Electronics Research Potential in Makedonia”, έχει ως στόχο την παρουσίαση της στρατηγικής για την εμπορική αξιοποίηση των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (ΟΗ) και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας τους στην Ελλάδα.

Τα ΟΗ αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, την ηλεκτρονική, την υγεία με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και  αγορών  που  θα υπερβαίνει το 2013 τα 14 δισ. ευρώ, τα 22 δισ. ευρώ το 2016 και τα 70 δισ. ευρώ το 2023  μόνο σε  βασικές εφαρμογές και που θα ανοίγει τον δρόμο για πολλές άλλες πιο σύνθετες  και ολοκληρωμένες (όπως τα έξυπνα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η έξυπνη συσκευασία)  με ανυπολόγιστο οικονομικό όφελος και επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή.

Τα θέματα που θα καλυφθούν στην εκδήλωση είναι :
– Η παρουσίαση του Smart Specialization και των ευκαιριών που ανακύπτουν για την Περιφερειακή και Εθνική Ανάπτυξη
– Η παρουσίαση του τομέα των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο
– Τα Επιχειρηματικά Κεφάλαια και η Στρατηγική για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο
– Οι ελληνικές επιχειρηματικές δράσεις σήμερα στο πεδίο των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών
– Οι δυνατότητες που υπάρχουν για την μεταποίηση και μετάβαση της παραδοσιακής βιομηχανίας στην παραγωγή των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών
– Οι εφαρμογές των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ενέργεια, τα Ηλεκτρονικά, τον Φωτισμό και τις Οθόνες, το Περιβάλλον, τα Έξυπνα Υφάσματα και τη Μόδα, την Έξυπνη Συσκευασία, κλπ.
– Ο Ελληνικός Σύνδεσμος των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A)
– Τα  Οργανικά  και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και οι  Ευκαιρίες  που αυτά δίνουν, για  την Οικονομική  και  Αειφόρο Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Στόχος της ημερίδας είναι η συνάντηση των μηχανικών, ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων (σε Υλικά & Χημικά, Ενέργεια & Φωτοβολταϊκά, Φωτισμό, Ηλεκτρονικά, Κλωστοϋφαντουργία, Συσκευασία Τροφίμων, Βιο-ιατρική, Περιβάλλον κλπ), επενδυτών και εκπροσώπων εθνικών και  περιφερειακών αρχών και οργανισμών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ενδιαφέρον για Συνεργασία και Δράσεις Εμπορικής Αξιοποίησης των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Για συμμετοχή επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω e-mail στην ακόλουθη διεύθυνση: dgeorgio@physics.auth.gr.

Πηγή: emea.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.