50000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε κοινωφέλείς τομείς

περιεχόμενο

Το ποσό των 170 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για τη δημιουργία 50.000 θέσεων απασχόλησης σε κοινωφελείς τομείς εργασίας (π.χ. στους δήμους).

Οι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και τα επιδοτούμενα προγράμματα βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Γ. Βρούτση και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην υλοποίηση προγραμμάτων για 50.000 ανέργους και στόχος είναι η σχετική απόφαση να είναι έτοιμη εντός δεκαπενθημέρου. Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την υλοποίηση των προγραμμάτων επεσήμανε στη χθεσινή συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως οι δράσεις αυτές αποτελούν μόνο το πρώτο βήμα.

Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας έχουν στείλει επιστολή στους κοινοτικούς επιτρόπους με την οποία ζητούν την έγκριση άντλησης πόρων από επιχειρησιακά προγράμματα της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως από το αρχικό κονδύλι των 300 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν τελικά 170 εκατομμύρια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε κοινωφελείς τομείς. Τα υπόλοιπα 130 εκατομμύρια αποφασίστηκε να πάνε για τη συνέχιση λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι πόροι
Με βάση τον σχεδιασμό, τα χρήματα για τις 50.000 θέσεις εργασίας θα προέλθουν:

Τα 80 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» από αναξιοποίητους πόρους παρελθόντων ετών.
•Τα 60 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» με χρήση της ρήτρας ευελιξίας.
•Τα 30 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για δράσεις του τομέα αρμοδιότητάς του.

Επισημαίνεται ότι από το υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιούνται ήδη δράσεις 207 εκατομμυρίων για περίπου 38.500 ανέργους. Οσον αφορά στο υπουργείο Εργασίας, υλοποιούνται προγράμματα απασχόλησης προϋπολογισμού 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, με το σύνολο των ωφελουμένων να είναι 215.504. Παράλληλα «τρέχουν» ειδικές δράσεις κατάρτισης προϋπολογισμού 400 εκατομμυρίων ευρώ. Οι ωφελούμενοι άνεργοι υπολογίζονται σε 135.064.

?Συνάντηση με εκπροσώπους του ΔΝΤ είχε χθες ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης. Στη συνάντηση κυριάρχησαν δύο θέματα: η νέα ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία και η δημιουργία ενιαίου μηχανισμού είσπραξης οφειλών από το ΙΚΑ την 1η Ιουλίου.

Οσον αφορά στα οικονομικά του ΙΚΑ, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα συζητηθεί η παράταση κατά 15 ημέρες της εξόφλησης του «εσωτερικού» δανείου σε ΕΤΕΑ και τον φορέα της ΔΕΗ (90 εκατομμυρίων συνολικά).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Πηγή: ethnos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.