4.300 άνεργοι στα σχολεία με 6μηνη σύμβαση εργασίας

περιεχόμενο

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα προκηρυχθεί μετά τις εκλογές, κατέχουν οι 4.300 θέσεις με εξάμηνη -κατ’ εξαίρεση- σύμβαση εργασίας στα σχολεία για άνεργους αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου και πτυχιούχους από 14 ειδικότητες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 52.550 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και οργανισμούς.

Ειδικά τις 4.300 θέσεις σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε Περιφερειακές Διευθύνσεις που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος – Εργασία» αναμένουν δεκάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι στις ειδικότητες που ζητούνται.

4.300 άνεργοι στα σχολεία με 6μηνη σύμβαση εργασίας

Μεταξύ αυτών ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικοί γραμματείς, επιστάτες, σχολικοί βοηθοί, οδηγοί έως και τραπεζοκόμοι.

Παράλληλα στο κομμάτι του προγράμματος που αφορά το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνονται 847 θέσεις σε 66 Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίες κατανέμονται σε σημαντικές ειδικότητες. Επίσης συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας θα υπογραφούν σε εποπτευόμενους οργανισμούς, όπως το ΙΚΥ, και ερευνητικά κέντρα.

ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΟΑΕΔ
Βεβαιώσεις και δελτία ανεργίας μέσω Ιντερνετ

Ηλεκτρονικά θα μπορούν στο εξής οι άνεργοι να ανανεώνουν το δελτίο ανεργίας, να λαμβάνουν βεβαιώσεις εγγραφής τους στο Μητρώο Ανέργων, να τακτοποιούν θέματα τακτικής ή έκτακτης επιδότησης και οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται και από τα κατά τόπους ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, αλλά από 1ης Απριλίου μόνο με την εγγραφή τους στις e-υπηρεσίες του ιστότοπου www.oaed.gr ακολουθώντας επτά βήματα που περιγράφει το «Εθνος – Εργασία».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Υποτροφίες από την Παγκόσμια Τράπεζα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ
Πρακτική άσκηση για 4.000 άνεργους νέους σε υπηρεσίες Εμπορίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EPSO
495 θέσεις υπαλλήλων στην Κομισιόν

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.