Στα 300 καλύτερα Business Schools παγκοσμίως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

περιεχόμενο

Μία σημαντική διάκριση κατέκτησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο κατατάσσεται στα 300 καλύτερα Business Schools, σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal.

Η Eduniversal δημοσιοποίησε τη λίστα με τα 1000 καλύτερα Business Schools για το 2016 από 154 χώρες, τις οποίες χώρισε σε 9 γεωγραφικές κατηγορίες. Η λίστα δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή της Eduniversal, η οποία έλαβε υπόψη τη διεθνή επιρροή και φήμη του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε περιλαμβάνει τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά κριτήρια. Στα ποσοτικά κριτήρια περιλαμβάνονται οι εθνικές δαπάνες για την εκπαίδευση ανά κάτοικο, το ΑΕΠ, το μέγεθος του πληθυσμού και ο αριθμός των φοιτητών στην ανώτερη εκπαίδευση.

Στα ποιοτικά κριτήρια περιλαμβάνονται οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των ιδρυμάτων, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1000 συμμετεχόντων Πανεπιστημίων.

Με βάση τα κριτήρια αυτά, τα ιδρύματα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες διάκρισης. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν το μοναδικό που έλαβε 4 αστέρια διάκρισης, που το κατατάσσουν στην δεύτερη υψηλότερη κατηγορία (“4 Palmes League – Top Business Schools”) της λίστας, τοποθετώντας το στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου.

Στην ίδια κατηγορία κατατάσσονται και άλλα διακεκριμένα Πανεπιστήμια με συναφές αντικείμενο, όπως μεταξύ άλλων το Imperial College, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Grenoble School of Management στη Γαλλία, το University of Southern California, το UC Davis στις Η.Π.Α. και το Norwegian School of Economics στη Νορβηγία.

Πηγή: cnn.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.