Τριάντα υποτροφίες σε φοιτητές του Πανεπ. Κύπρου

περιεχόμενο

Τριάντα υποτροφίες, ύψους €5.000 ευρώ η κάθε μία, θα δοθούν σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως δωρεά του… επιχειρηματία Ρόη Πογιατζή προς το Πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι «η δωρεά του κ. Πογιατζή, συνολικού ύψους €150.000, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του επιχειρηματία, εις μνήμην του μεγαλύτερου αδελφού του Άλκη Πογιατζή, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2012».

Τη συμφωνία για την παραχώρηση υποτροφιών υπέγραψαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο επιχειρηματίας Ρόης Πογιατζής, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, ο οποίος παρέδωσε στον Πρύτανη και την πρώτη επιταγή ύψους €15.000 για την παραχώρηση των πρώτων τριών υποτροφιών.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον κ. Πογιατζή για την υποστήριξη που προσφέρει και τη σημαντική δωρεά, μέσω της οποίας θα επιχορηγηθούν οι εν λόγω υποτροφίες.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είδα έναν άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει τους Κύπριους φοιτητές και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μέσα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια βλέπω και πάλι Κύπριους της διασποράς να στέκονται δίπλα μας σε πολλά επίπεδα. Αυτή η δωρεά αποτελεί μια σημαντική αρχή», σημείωσε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Ο επιχειρηματίας Ρόης Πογιατζής εξέφρασε την ελπίδα ότι η εν λόγω δωρεά προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα ενεργήσει ως καταλύτης για την παραχώρηση και άλλων δωρεών από συμπατριώτες μας, οι οποίες θα συνεισφέρουν στις εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων της χώρας μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές.

Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, όσο και ο κ. Πογιατζής ανακοίνωσαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στις ΗΠΑ – όπου και διαμένει μόνιμα ο κ. Πογιατζής- με στόχο να προσελκύσει και άλλους Κύπριους και Έλληνες επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους, οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν δωρεές, μέσω των οποίων θα επιχορηγούνται υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Πογιατζής με βαθιά συγκίνηση αναφέρθηκε στον μεγαλύτερο αδελφό του Άλκη Πογιατζή, ο οποίος είχε αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην εκπαίδευση καθώς πίστευε ότι η εκπαίδευση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας ενός ατόμου.

Οι υποτροφίες θα φέρουν το όνομα «Ακαδημαϊκή Υποτροφία Διάκρισης Ρόη Πογιατζή εις Μνήμην του Πολυαγαπημένου Αποβιώσαντος Αδελφού του ΑΛΚΗ ΠΟΓΙΑΤΖΗ».

Συγκεκριμένα, κάθε έτος θα κατανέμεται μια υποτροφία για μεταπτυχιακούς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι ή και προτίθενται να εγγραφούν σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρόγραμμα της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και σε οποιοδήποτε έτος σπουδών, μια υποτροφία για μεταπτυχιακούς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι ή και προτίθενται να εγγραφούν σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής και σε οποιοδήποτε έτος σπουδών.

Θα δίδεται και μια υποτροφία για μεταπτυχιακούς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι ή και προτίθενται να εγγραφούν σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρόγραμμα είτε της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, είτε της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής, είτε της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και σε οποιοδήποτε έτος σπουδών, και νοουμένου ότι παρακολουθούν θέματα γλωσσολογίας ή εφαρμοσμένων γλωσσών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

alithia.com.cy

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.