23 Ιουνίου: Η Ολυμπιακή Ημέρα

περιεχόμενο

Κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Κίνημα έχει γενέθλια. Γιορτάζει την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Βαρώνο Πιερ ντε Κουμπερντέν, ο οποίος οραματίστηκε την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την έκανε πράξη με τη βοήθεια του Δημητρίου Βικέλα, ο οποίος αποτέλεσε και τον πρώτο Πρόεδρο της ΔΟΕ.

Ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης έκανε την ακόλουθη δήλωση με την ευκαιρία εορτασμού της “Ολυμπιακής Ημέρας”:

“Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για το Ολυμπιακό Κίνημα. Όπως κάθε άνθρωπος στα γενέθλιά του καλεί τους φίλους για να διασκεδάσουν, σας καλούμε και εμείς να πάρετε τους φίλους και τους γείτονές σας, να φορέσετε τα αθλητικά σας ρούχα και παπούτσια και να αθληθείτε όπως εσείς μπορείτε, αφήνοντας στην άκρη δογματικές αντιλήψεις και έχθρες. Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία, ειδικά για τις Κοινότητες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, να παραμερίσουν τις αντιπαλότητές τους και να εμπνευσθούν από τις αρχές της συναδέλφωσης και του Ολυμπισμού. Είναι όμως και μια ευκαιρία για εμάς, να αφήσουμε στην άκρη τις προκαταλήψεις μας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το μεγαλύτερο κίνημα που γνώρισε η ανθρωπότητα, το Ολυμπιακό κίνημα.”

Η Ολυμπιακή Ημέρα εορτάζεται από το 1948, με σκοπό να προωθήσει τη συμμετοχή στον αθλητισμό σε όλη την υφήλιο, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία ή αθλητικές ικανότητες. Στις ημέρες μας, έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός. Στηριζόμενες στους τρεις πυλώνες “Κινούμαι”, “Μαθαίνω” και “Ανακαλύπτω”, πολλές Ολυμπιακές Επιτροπές πλαισιώνουν με καλλιτεχνικές δραστηριότητες τους ανοιχτούς αθλητικούς αγώνες που διοργανώνουν.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.