15 υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές

περιεχόμενο

Το Ίδρυμα Απόρων Αριστούχων Σπουδαστών Λέσβου “Χριστόφορος Ευστρατίου” θα χορηγεί από το φετινό ακαδημαϊκό έτος, σε αριστούχους απόφοιτους Λυκείου πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή από τη Λέσβο, που θα έχουν εγγραφεί και θα φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι οικονομικά αδύνατοι πρωτοετείς φοιτητές, άριστοι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Ανώτατες ή Ανώτερες Σχολές στην Ελλάδα, κατά προτίμηση σε Οικονομικές και Θετικές Επιστήμες, με την επιφύλαξη του προαναφερθέντος περιορισμού. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άριστοι υποψήφιοι, οικονομικά αδύνατοι, η επιλογή θα γίνεται βάσει της βαθμολογίας του απολυτηρίου του Λυκείου, μέχρι και το βαθμό «Λίαν καλώς». Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, προτιμώνται όσοι κατάγονται κατά σειρά από το Πλωμάρι, τα Πάμφιλα και τη Μυτιλήνη.

Το ποσό της υποτροφίας θα ανέρχεται σε 250 ευρώ το μήνα. Η οικονομική ανεπάρκεια των υποψηφίων θα κριθεί τόσο από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, όσο και από έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού, εφόσον θεωρηθεί απαραίτητη και από την προσωπική εκτίμηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οικονομική ανεπάρκεια του υποψηφίου και της οικογένειάς του, στηριζόμενη πέραν των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών, και σε πραγματικά στοιχεία.

Η επιλογή και ανακήρυξη των υποτρόφων θα γίνει χωρίς διαγωνισμό, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ενώ η υποτροφία όσων ανακηρυχθούν υπότροφοι, θα αρχίσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2012 – 2013 και θα διαρκέσει έως και το τέλος των σπουδών τους στην οικεία Σχολή, παρεχόμενη μόνο κατά τους μήνες λειτουργίας των Σχολών, εκτός αν ειδικοί λόγοι επιβάλλουν τη συνέχισή της και κατά τους θερινούς μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα Γραφεία του Ιδρύματος, στην οδό Κομνηνάκη 29 στη Μυτιλήνη, 1ος όροφος, όπου και μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Πληροφορίες: τηλ. 22510 46900

Πηγή: attikipress.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.