144 υποτροφίες για νέους υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες

περιεχόμενο

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εκπονήσει πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών με την ονομασία «ARCHERS».

Συγκεκριμένα στο εν λόγω πρόγραμμα, στο οποίο είναι υπεύθυνος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, Σπύρος Αναστασιάδης, θα δοθούν εβδομήντα δύο ετήσιες υποτροφίες για νέους μεταδιδακτορικούς ερευνητές και εβδομήντα δύο αντίστοιχα ετήσιες υποτροφίες για νέους υποψήφιους διδάκτορες σε μια περίοδο τριών ετών, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ΙΤΕ.

Η διαδικασία αυτή θα γίνει με ανοικτές προσκλήσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο σε διεθνείς ιστότοπους στα σχετιζόμενα επιστημονικά αντικείμενα.

Το συνολικό κόστος της χρηματοδότησης του ερευνητικού προγράμματος ανέρχεται σε 3,3, εκατομμύρια ευρώ και ανοίγει δρόμους στη δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας στο κρίσιμο πεδίο της ερευνητικές εξέλιξης των νέων επιστημόνων στην προοπτική της μείωσης ή ακόμα και της αντιστροφής της διαρροής εγκεφάλων.

Ειδικότερα, τα πεδία ενδιαφέροντος του εν λόγω έργου εδράζονται στη μελέτη και συντήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, της ενέργειας και της υγείας και οι περιβαλλοντικές κοινωνικές προκλήσεις που συνεχώς μεγαλώνουν.

Η ευρύτερη στρατηγική στόχευση, σύμφωνα με την άποψη του κ. Αναστασιάδη, έχει ως εξής:

«Η υλοποίηση του έργου ARCHERS έχει ως σκοπό την υποστήριξη νέων πτυχιούχων-υποψηφίων διδακτόρων όπως και μεταδιδακτόρων που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισής τους σε διεπιστημονικούς ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς αιχμής στους οποίους τα Ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας υπερέχουν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

 Πηγή: alfavita.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.