100 εκατ. ευρώ για νεοσύστατες επιχειρήσεις

περιεχόμενο

Περίπου 1000 νεοσύστατες και άλλες ιδιαιτέρως καινοτόμες επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορηγήσεις από ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για το Διαδίκτυο του Μέλλοντος, προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς όπως οι μεταφορές, η υγεία, η έξυπνη μεταποίηση, η ενέργεια και τα μέσα ενημέρωσης.

altΗ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νέιλι Κρους, δήλωσε: “Στην εκδήλωση Le Web στο Παρίσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, υποσχέθηκα δράση και τώρα υλοποιώ την υπόσχεσή μου. Χρειαζόμαστε περισσότερη καινοτομία και μια περισσότερο ψηφιακή οικονομία στην Ευρώπη, κάτι που προϋποθέτει ένα καλύτερο οικοσύστημα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Διοχετεύουμε τα χρήματά μας όπου χρειάζονται.

Το τρίτο αυτό στάδιο της χρηματοδότησης της σύμπραξης αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών για ένα ευρύ φάσμα τομέων. Η χρηματοδότηση θα χορηγηθεί μέσω 20 κοινοπραξιών, δηλαδή ομάδων από το διαδικτυακό οικοσύστημα, οι οποίες περιλαμβάνουν: επιταχυντές, πλατφόρμες συμμετοχικής χρηματοδότησης, επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, κοινούς χώρους εργασίας, περιφερειακούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, ενώσεις τεχνολογικών εταιρειών και ΜΜΕ, επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Οι κοινοπραξίες θα επιλεγούν ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να μεγιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της χρηματοδότησής τους μέσω του διαδικτυακού οικοσυστήματος.

Οι υπηρεσίες και εφαρμογές θα βασιστούν σε τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Επιτροπής για τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για το Διαδίκτυο του Μέλλοντος.

Πηγή: epixeiro.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.