περιεχόμενο

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Στέλιος» δίνει σε κάθε μια από 10 επιχειρηματικές ομάδες την ευκαιρία να κερδίσουν από €10.000 για την επιχείρησή τους ως συμβολή στην ενθάρρυνση της εμπιστοσύνης και της ομαδικής δικοινοτικής δουλειάς στην Κύπρο.

Τα Βραβεία Στέλιου Χατζηιωάννου για την Επιχειρηματική Συνεργασία στην Κύπρο δημιουργήθηκαν από το δημιουργό της easyGroup, σερ Στέλιο Χατζηιωάννου, και από το 2009 έχουν καταστεί ορόσημο στο νησί με βραβεία αξίας € 1 εκατομμυρίου να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα σε 20 συνεταιρισμούς που αποτελούνται από ένα/μία Ελληνοκύπριο/α και ένα/μία Τουρκοκύπριο/α επιχειρηματίες.

Τα Βραβεία προωθούν την επιχειρηματική δικοινοτική συνεργασία σε όλο το νησί δίνοντας σε υποσχόμενα επαγγελματικά εγχειρήματα τη χρηματοδοτική ώθηση που χρειάζονται για να μεγαλώσουν. Οι νικήτριες συνεργασίες επιδεικνύουν επιχειρηματικό πάθος, μια μοναδική και γερή επιχειρηματική ιδέα και μια αφοσίωση στο να φέρνουν κοντά τις κοινότητες της Κύπρου προς όφελος του νησιού.

Θα δοθούν μέχρι δέκα βραβεία των € 10.000 στις ομάδες που θα επιδείξουν την καλύτερη δικοινοτική συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη σε μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί από το Ίδρυμα στις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Στέλιος δήλωσε: «Όταν ξεκινούσα αυτά τα βραβεία πριν περίπου 5 χρόνια, η Κύπρος ήταν ένα πολύ πιο εύπορο μέρος για να δουλέψει κανείς. Τώρα που είμαστε στη μέση μιας οικονομικής κρίσης, είναι ακόμα πιο σημαντικό να θυμόμαστε ότι η προώθηση της δικοινοτικής επιχειρηματικότητας είναι ο καλύτερος τρόπος τόσο για την επίτευξη ειρήνης στο νησί όσο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να είναι διαιρεμένη και οι επιχειρηματίες θα είναι εκείνοι που θα δημιουργήσουν τις νέες θέσεις εργασίας. Ελπίζω ότι τα € 10.000 μου για κάθε συνεταιρισμό θα κάνουν τη διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας για μια νεαρή επιχείρηση».

Για να θεωρηθείτε επιλέξιμοι και να κερδίσετε ένα από δέκα βραβεία των € 10.000 ανά ομάδα, πρέπει να υποβάλετε αίτηση μέχρι τις 16 Αυγούστου και να ικανοποιείτε τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Πρέπει να είστε τουλάχιστον ένας/μία Ελληνοκύπριος/α και ένας/μία Τουρκοκύπριος/α που εργάζονται μαζί σε ένα επαγγελματικό εγχείρημα.
  • Και οι δύο σας πρέπει να έχετε γεννηθεί στο νησί της Κύπρου.
  • Η δημιουργία νέων ομάδων ως αποτέλεσμα της βράβευσης ενθαρρύνεται θερμά αφού είναι ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
  • Οι επιχειρηματικές σας δραστηριότητες πρέπει να έχουν ως βάση το νησί της Κύπρου και να είναι διαθέσιμες σε πελάτες σε όλο το νησί.
  • Πρέπει να μπορείτε να επικοινωνείτε στα Αγγλικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Το μέγεθος της επιχείρησης και η κερδοφορία της θα χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετα κριτήρια στην επιλογή των νικητών που θα κερδίσουν τα € 10.000 του βραβείου, όμως πρέπει να τονιστεί ότι αυτό το βραβείο σχεδιάστηκε και για να ενθαρρύνει νέες επιχειρήσεις.
  • Οι μη κερδοσκοπικές προσπάθειες θα ληφθούν και αυτές υπόψη ως αιτήσεις, εφόσον τα πιο πάνω κριτήρια ικανοποιούνται και δεδομένου ότι οι δραστηριότητες διεξάγονται με τρόπο παρόμοιο αυτού μιας επιχείρησης.

Όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν από αντιπροσώπους του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Στέλιος», ενώ οι φιναλίστ και οι νικητές θα επιλεγούν προσωπικά από το Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή, κάνετε κλικ εδώ.

13-06-03-award-application-criteria-banner

Πηγή: epixeiro.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.