10.000 ευρώ σε 2.000 άνεργους για να ανοίξουν επιχείρηση

περιεχόμενο

Πρόγραμμα για τη στήριξη των νέων: Δίνονται από 10.000 ευρώ σε 2.000 άνεργους για να ανοίξουν επιχείρηση

Νέο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης 2.000 ανέργων «δρομολογεί» το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει επιχειρηματικά τους νέους έως 35 ετών.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, η δράση έχει προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και δίνει προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12 μήνες, ενώ οι ωφελούμενοι θα λάβουν «επιταγή» 10.000 ευρώ, από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα “Επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία”, το οποίο αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε τελικό στάδιο καθώς απομένει μόνο η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά 2.000 ανέργους με καινοτόμες ιδέες έως 35 ετών, ενώ ενδεικτικά τέτοιες καινοτόμες δράσεις είναι:

*Η παρασκευή προϊόντων και υπηρεσιών με νέες πρώτες ύλες

*η χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών

*ο ψηφιακός χειρισμός προϊόντων

*η εφαρμογή νέων εφαρμογών προγραμμάτων και πολυμέσων.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12 μήνες, ενώ το ποσό της επιχορήγησης αγγίζει τα 10.000 ευρώ. Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, ενώ συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά μέντορινγκ δηλαδή πρόγραμμα καθοδήγησης συμβουλευτικής υποστήριξης.

Δικαιούχοι είναι όπως είπαμε άνεργοι από 18 έως 35 ετών ενώ θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Ακόμη θα πρέπει να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Επίσης, οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, ενώ η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευση του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά.

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ και την προκήρυξη του προγράμματος από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος.

Πηγή: news247

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.