Αναστέλλει τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Κρήτης

περιεχόμενο

Απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης από την Τρίτη 9 Οκτωβρίου έλαβε η Σύγκλητος, που προειδοποιεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας του σε ακαδημαϊκό επίπεδο και τονίζει πως εάν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, θα το οδηγήσουν “με ταχύτατους ρυθμούς σε μαρασμό”.

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση του Πανεπιστημίου επισημαίνει ότι αδυνατεί σε πολλές περιπτώσεις να υλοποιήσει τα προγράμματα σπουδών καθώς δεν έχουν διοριστεί συμβασιούχοι διδάσκοντες, λόγω του μηδενισμού των σχετικών πιστώσεων. Όπως αναφέρεται, οι συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και ουσιαστικές διδακτικές ανάγκες σε ποσοστό τουλάχιστον 17% των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, οι αποχωρήσεις του διδακτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού του όλων των κατηγοριών που δεν αντικαθίσταται, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης δηλώνει πως δεν μπορεί να στηρίξει τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους φοιτητές, παρέχοντάς τους δωρεάν σίτιση.

Πηγή: MEGA

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.